Politie vindt auto waarmee werd ingereden op motoragent: eigenaar blijkt niet de bestuurder

22 november 2018 om 13:36
nl
De politie heeft de auto gevonden waarmee eerder deze maand werd ingereden op een motoragent in Den Bosch. De Opel Astra werd donderdagochtend na een tip teruggevonden op de Jan van Brakelstraat in de Bossche wijk De Kruiskamp.
Profielfoto van Roxanne Hazenberg
Geschreven door

Een nog onbekende man reed op vrijdag 9 november tijdens een achtervolging in Den Bosch in op de motoragent. Kort daarvoor ging de bestuurder ervandoor bij een alcoholcontrole. Uit een blaastest bleek dat hij mogelijk te veel had gedronken. Toen hem gevraagd werd om uit te stappen ging de man er met hoge snelheid vandoor.

Wachten op privacy instellingen...

Laatste uur
Een motoragent zette direct de achtervolging in. Op de Hoeflaan nam de bestuurder van de auto een enorm risico, door plotseling vol op de rem te trappen. Hij zette de auto in zijn achteruit en reed vervolgens vol in op de motoragent, die daardoor viel. Met piepende banden ging de auto ervandoor richting de Rijzertlaan, waar het voertuig uit het zicht verdween. De motoragent is in het ziekenhuis behandeld aan zijn been en was flink geschrokken: "Ik dacht echt dat mijn laatste uur geslagen had”, zo liet de agent na de aanrijding weten.

Na de aanrijding ging de politie op zoek naar de bestuurder van de auto, die wordt verdacht van poging tot doodslag op de agent. Dankzij het kenteken kwam ze weliswaar uit bij de eigenaar van de auto, maar die blijkt niet de bestuurder te zijn geweest. Nu de auto is gevonden hoopt de politie meer te weten te komen over de bestuurder en de bijrijder. De Opel is meegenomen voor sporenonderzoek. Het vermoeden is dat de auto kort na het incident is geparkeerd op de Jan van Brakelstraat.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!