Indrukwekkend eerbetoon aan doodzieke agent in Nuenen: 'Dit heeft hij echt verdiend'

27 november 2018 om 20:28
nl
Tientallen agenten verzamelden zich dinsdagmiddag bij het huis van de 68-jarige Simon Raap in Nuenen. De voormalige politieman is ernstig ziek en heeft niet lang meer te leven. Zijn oud-collega’s brachten hem daarom als eerbetoon een laatste groet. "Dit heeft hij echt verdiend. Hij was echt een topper van een agent."
Profielfoto van Maaike Cnossen
Geschreven door
Maaike Cnossen

“Het is een vent vol humor. In zijn werk voelde hij mensen aan, had hij inzicht en was hij menselijk. Ook kan hij goed met mensen opschieten”, vertelt zijn broer Flip. Ook hij werkte vroeger bij de politie en is zelfs nog even de leidinggevende van zijn broertje Simon geweest. “Het was echt een hele goede.”

'Ontzettend indrukwekkend'
Hij was bij Simon toen de agenten het eerbetoon aan hem brachten. “Het was ontzettend indrukwekkend. En ook heftig voor iedereen. Hij deed af en toe zijn ogen open en besefte echt wat er aan de hand was”, zegt Flip. 

Zijn broer kreeg een aantal jaar geleden prostaatkanker en moest stoppen met werken. “Hij heeft toen nooit een afscheid gekregen, omdat hij niet meer terugkwam. Nu dan alsnog, met applaus en al. Het heeft een enorme indruk gemaakt.”

Simon heeft lange tijd tegen de ziekte gevochten en het leek ook even beter te gaan. Maar onlangs kwam er slecht nieuws. Er bleek een oedeem (vocht) in zijn hersenen te zitten. Opereren heeft geen zin meer.

'Mooie herinnering'
“Hij is echt op. Hij doet nog maar af en toe zijn ogen open en heel soms komen er een paar woorden uit. Maar dan houdt het echt op”, vertelt zijn broer. “Wij gaan de foto’s van vanmiddag verzamelen en bundelen. Dit wordt een hele mooie herinnering voor ons.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!