Den Bosch houdt koppositie vast in spannend duel, ook winst voor RKC

7 december 2018 om 22:11
FC Den Bosch is nog altijd trots koploper van de eerste divisie. Een verdienste van weldoener Kakhi Jordania die de portemonnee trok om nieuwe spelers te halen, maar ook van trainer Wil Boessen die van een aantal individuen een team wist te maken. De Bosschenaren hadden slechts één punt meer dan Go Ahead Eagles dus winst tegen NEC was noodzaak. In een spannende wedstrijd werd het 3-2. Ook RKC won. TOP Oss en Helmond Sport verloren beiden met 1-0, in Eindhoven werd niet gescoord.
Profielfoto van Malini Witlox

FC Den Bosch - NEC

(3-2)

Het was voor de Bossche ploeg de voorlaatste thuiswedstrijd van de eerste seizoenshelft. 26 keer stonden de twee teams tegenover elkaar, elf keer won NEC en zes keer won Den Bosch. Vrijdagavond hield Den Bosch de punten in eigen huis, al was het niet makkelijk tegen de tien spelers van NEC.

1' Al na 20 seconden ligt de bal er bijna in, doelman Van der Steen redt anders had NEC al voorgestaan. Dat belooft een spectaculair duel te worden.

15' De eerste vijftien minuten gaat het gelijk op, maar het is Den Bosch dat in de twaalfde minuut een grote kans krijgt. Sappinen kopt een voorzet van Khammas op de lat.

18' FC Den Bosch komt op een 0-1 achterstand te staan. Jonathan Okita schiet van randje zestien binnen. De koploper staat dus op achterstand.

26' Holla heeft een goede kans op de gelijkmaker, maar zijn inzet is te slap.

35' Den Bosch is gevaarlijk via Sappinen, maar zittend op de grond krijgt hij er de bal niet in. In korte tijd krijgt de thuisclub heel wat goede kansen, maar het zit ze niet mee.

38' Het is Blummel die het doet, de goal hing al in de lucht. In de rebound maakt hij 1-1.

45' NEC moet verder met tien man, een speler pakt Blummel vast. Volgens de scheidsrechter gaat het om een doorgebroken speler. Daar is NEC het niet mee eens, maar de beslissing blijft staan. De vrije trap kan vanaf een prima positie worden genomen, op 17 meter van het doel. Holla stuit echter op de doelman.

52' Achabar kopt bijna raak, Van der Steen kan redden, maar het kost hem moeite.

62' Een goed schot van Darri, maar weer stuit Den Bosch op de keeper.

72' Brahim Darri maakt de 1-2, de thuisclub kijkt weer tegen een achterstand aan en dat tegen een ploeg die met tien man speelt.

81' Het staat weer gelijk. 2-2 dankzij Verbeek.

88' Trainer Jack de Gier van NEC wordt weggestuurd, hij komt te ver zijn vak uit en heeft commentaar op de leiding, vindt de scheidsrechter.

90' Ja!!! In de laatste minuut valt de goal dan toch. 3-2 dankzij Van de Sande. In de Vliert worden alle spelers en fans gek. De man die als stormram gebracht werd, scoort.

93' Hoe kun je die missen? Blummel, die verder een goede wedstrijd speelt, kan scoren voor open doel maar mist.

Tekst gaat door onder de tweets.

RKC Waalwijk - MVV Maastricht (3-1)

RKC en MVV troffen elkaar voor de veertiende keer op het één na hoogste niveau van Nederland. Dat beide ploegen aan elkaar gewaagd zijn, bleek uit de statistieken. RKC wist zesmaal de drie punten over de streep te trekken, tegenover vier Limburgse zeges. Vorig seizoen speelden beide teams in Waalwijk met 1-1 gelijk. RKC was vrijdagavond echter de betere.

1' Al in de eerste minuut een uitstekende kans voor Dylan Seys, die de bal er van dichtbij niet inkrijgt.

5' Het is een aardige openingsfase, met kansen voor beide clubs.

36' Dylan Seys zet RKC Waalwijk op een 1-0 voorsprong.

53' De wedstrijd ligt even stil. RKC-keeper Vaessen is in botsing gekomen met Moustafa van MVV. Beiden hebben last.

59' Corner voor RKC.

64' Hansson kan schieten, maar schiet naast.

66' Weer komt het gevaar van Hansson, die een plaag is voor zijn directe tegenstander.

72' Een prima kans voor RKC, maar MVV-goalie Koopmans keept een goede wedstrijd.

75' De aanvoerder Kevin Vermeulen laat zich zien. Hij verdubbelt de score.

78' De spanning is weer terug: 2-1.

87' Alsnog 3-1 dankzij Feyenoord-huurling Emil Hansson.

FC Eindhoven - Jong FC Utrecht (0-0)

De ploeg van trainer David Nascimento was bezig aan een goede serie en wilde deze lijn voortzetten tegen de Domstedelingen. Vorige week boekte de ploeg van trainer David Nascimento op bezoek bij SC Cambuur de derde overwinning op rij. Tegen Jong FC Utrecht kwamen de Eindhovenaren echter niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel.

24' Een goede kans voor Van den Boomen. Hij duikt ineens op bij doelman Nijhuis, maar mist de precisie om te scoren.

48' Marcelo Lopes wordt door Branco van den Boomen in stelling gebracht. Nijhuis redt ten koste van een hoekschop.

74' Ruud Swinkels voorkomt de 0-1 van Rick van der Meer, die van afstand schoot.

83' Marcelo Lopes maakt bijna 1-0 maar Nijhuis ligt weer in de pad.

93' Het duel is geëindigd zoals het begonnen is: 0-0

Jong Ajax - TOP Oss (1-0)

TOP Oss won de onderlinge confrontatie slechts één keer, in 2013. Van het huidige elftal was alleen Dennis Janssen er toen bij. Ook vrijdagavond wisten de Ossenaren niet te winnen.

3' In de derde minuut een goede kans voor Jong Ajax, maar goalie Olij zit er goed tussen.

41' Kaj Sierhuis kopt de 1-0 op het scorebord

70' Veel kansen voor Jong Ajax, maar de Amsterdammers krijgen de bal niet langs Olij, die TOP Oss meerdere keren redt. Dankzij hem is het nog een wedstrijd.

90' Het is klaar, Jong Ajax wint.

Go Ahead Eagles - Helmond Sport (1-0)

Vorige week vrijdag won de hekkensluiter met 3-0 van het hoog geklasseerde Sparta Rotterdam. De sfeer was dus goed in Helmond. De ploeg hoopte te stunten tegen De Eagles dat drie van de laatste vijf wedstrijden verloor. Gelijkspel was terecht geweest, maar de uitclub verloor met 1-0.

32' Helmond Sport heeft het moeilijk. Go Ahead mist kansen, maar in de 32e minuut is het dan toch raak. Bakx scoort. Go Ahead is nu virtueel koploper.

58' De bal wordt door Meijers van de lijn gehaald.

80' Het spel golft op en neer, de goal kan aan beide kanten vallen.

90' Helmond had goede kansen, maar wordt niet beloond in punten.