Video

Alle vluchten van en naar Eindhoven Airport geannuleerd om mist

16 december 2018 om 15:33
nl
Door de aanhoudende dichte mist werden vanaf zondag halverwege de middag alle vluchten van en naar Eindhoven Airport geannuleerd. "Er gaat vandaag niets meer", aldus een woordvoerder.
Geschreven door

Rond 7.00 maandagochtend vertrok het eerste vliegtuig vanuit Eindhoven. 

Zondag moesten 26 vluchten uitwijken naar omliggende vliegvelden zoals Amsterdam, Weeze en Keulen. Passagiers werden vanaf daar met de bus naar Eindhoven Airport gebracht. Er landde ook niets meer in Eindhoven.

Stilgelegd
Vluchten naar Wroclaw, Porto, Varna, Iasi, Warschau, Katowice, Manchester, Rome, Londen, Sofia en Krakau waren al geannuleerd. Voor deze passagiers moest volgens de woordvoerder van het vliegveld door de luchtvaartmaatschappijen een oplossing worden gezocht. 

Vertrekhal afgesloten
De vertrekhal werd zondagmiddag rond 16.00 uur al afgesloten, er mocht niemand meer in. Het vliegveldpersoneel wilde zo voorkomen dat het binnen te druk werd. Buiten wachtten ongeveer 200 mensen. Een deel van de mensen die binnen waren, ging weg maar er zijn ook mensen die binnen bleven in de hoop dat hun vlucht toch ging. Een chaos was er niet, aldus een verslaggever ter plekke. 

Vliegveldpersoneel vroeg mensen die nu nog in de vertrekhal of aankomsthal zijn, om weg te gaan. De deuren gingen zo snel mogelijk op slot.

 

 

Omleidingen
Een groot deel van de vluchten werd omgeleid. Reizigers klaagden over slechte communicatie. Het was hen niet duidelijk naar welk vliegveld ze moesten. Ook mensen die reizigers kwamen afhalen, lieten weten dat de communicatie slecht was. Zo zijn vluchten zonder hun weten omgeleid en stonden ze dus op de verkeerde luchthaven te wachten. 

Volgens de vliegveldwoordvoerder is de communicatie richting reizigers in eerste instantie een verantwoordelijkheid van de vliegmaatschappijen. "Die informeren de reizigers ook wel, maar bij een omleiding gaat het vaak om een last minute besluit. Vliegtuigen zijn soms al in de lucht. Ik kan me voorstellen dat de reizigers en wachtenden de informatievoorziening dan als slecht ervaren, maar het kan niet anders."

Bij buitengewone omstandigheden zoals mist, kunnen reizigers geen geld terugkrijgen voor hun geannuleerde vlucht.

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!