Michael van Gerwen mist veel dubbels, maar is wel te sterk voor Max Hopp op WK Darts

22 december 2018 om 22:54
nl
Michael van Gerwen had het zaterdag even moeilijk tegen Max Hopp, maar uiteindelijk heeft hij vrij makkelijk de achtste finale van het WK Darts bereikt. In de derde ronde was hij met 4-1 te sterk voor de Duitser.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

Voor de wedstrijd was hij al vol vetrouwen in gesprek met RTL7. In Duitsland vroeg men zich af of Hopp voor een stunt zou kunnen zorgen. Van Gerwen had het antwoord al. "Ik denk het niet. Natuurlijk, alles is mogelijk. Ik heb dit jaar eerder wat slippertjes gemaakt. Tegen spelers waarvan je zegt: dat mag niet gebeuren. Maar de vorige vijf edities heb ik allemaal gewonnen, dat vertrouwen neem ik mee naar deze wedstrijd."

Dat vertrouwen liet hij zien in de wedstrijd. Van Gerwen begon zoals iedere darter een wedstrijd wil beginnen, met een maximale score. De leg ging uit in dertien darts. De tweede leg was eigenlijk een kopie. Beginnen met 180 en eindigen in dertien darts. Mighty Mike trok de set uiteindelijk met 3-0 naar zich toe.

Kansen voor Hopp
In de tweede set kreeg Hopp kansen om de set te pakken en er daardoor echt een wedstrijd van te maken. Maar de Duitser liet een paar grote kansen liggen. De eerste leg ging nog naar de nummer 32 van de wereld. 

Na drie missers van Van Gerwen op dubbel twintig kreeg Hopp de kans vanaf 56, maar in drie pijlen kwam hij niet uit. Van Gerwen kwam vervolgens op 1-1. In de derde leg kreeg Hopp een kans vanaf 78, maar weer ging het mis voor hem. En dat was in de vierde leg vanaf 81. Van Gerwen sloeg daarna twee keer snel toe en pakte zo de set.

Flinke tik
In de derde set zette Hopp zich met een 180-score op 24 weg, maar kreeg hij een flinke tik van Van Gerwen die 122 uitgooide. De Brabander pakte de set met 3-0, afsluitend met de hoogst mogelijke finish.

Wachten op privacy instellingen...

Terwijl iedereen in de zaal luidruchtig feestvierde en rekende op een 4-0 voor Van Gerwen, vocht Hopp voor zijn laatste kans. En dat deed hij met succes. Nadat hij de eerste twee legs pakte, eindigde hij de set met een indrukwekkende 148-finish.

Elf missers
Van Gerwen leek op weg naar een simpele zege, maar door te falen op de dubbels kwam Hopp echt terug in de wedstrijd. De scores van Van Gerwen waren niet slecht, maar hij miste elf pijlen op rij op een dubbel. Hopp profiteerde en pakte vijf legs op rij. De twaalfde pijl was raak, met een 68-finish stopte hij de opmars van Hopp. 

Met een 98-finish volgde daarna een break, waardoor Van Gerwen voor de wedstrijd mocht gooien. Dat deed Mighty Mike met succes, de derde matchdart was raak.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.