Auto's in vuur en vlam tijdens oudjaarsavond, bushokje opgeblazen in Etten-Leur

31 december 2018 om 23:58
nl
Veel auto's moesten het ontgelden tijdens oudjaarsavond in Brabant. Het was maandagavond onder meer raak in Veen, Breda, Eindhoven, Wijk en Aalburg, Helmond, Tilburg en Bergen op Zoom. In Etten-Leur werd een bushokje opgeblazen.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

In Veen was het traditioneel raak op de kruising van de Van der Loostraat met de Witboomstraat. Die kruising was afgezet, maar volgens getuigen is op de barricaden ingereden om daar toch auto's in brand te kunnen steken.  De gemeente liet er geen gras over groeien. Vrij snel na de brand werden de autowrakken meteen weer opgeruimd. 

In de Dijklaan in Breda werd bij een geparkeerde auto een steen door de ruit gegooid en daarna vuurwerk. De auto brandde van binnen volledig uit. De brandweer heeft het vuur geblust en een bergingsbedrijf heeft de auto getakeld. 

In Eindhoven ging een auto in de Roostenlaan in vlammen op. Om kwart over tien woedde het vuur aan de voorkant van de auto. De brandweer bluste dit, maar drie kwartier later stond de achterkant in vuur en vlam. 

Ternauwernood overslaan vuur voorkomen
Op de Monseigneur Swinkelsstraat in Helmond werd een brommobiel door brand verwoest en ook op de Hemelrijksestraat was het raak. Daar ging een auto in vlammen op en kon de brandweer ternauwernood voorkomen dat de vlammen oversloegen naar een garage.  

Aan de Kampweg in Mill vloog een caravan in brand, in Bergen op Zoom en op de Tempelierstraat in Oosterhout een bestelbusje, aan de Donizettistraat in Tilburg een auto en aan de Kerkverreweide in Wijk en Aalburg een auto met een aanhanger. Volgens een getuige stonden zo'n vijftig mensen bij deze brand te kijken. 

Vuurwerkbom
Aan de Beiaard in Etten-Leur werd een bushokje opgeblazen met een vuurwerkbom. Een getuige zag flinke vlammen en waarschuwde de brandweer. Het glas is door de brandweer van de weg geveegd. 

Rijdende auto
In Breda vloog een rijdende auto in brand door vuurwerk. Er zaten drie mensen in de auto, die konden gelukkig op tijd ontsnappen. Van de auto is weinig meer over.

 

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.