Video

Stilzwijgen over stoken in Veen doorbroken: 'Kat-en-muisspel kost de gemeenschap veel te veel geld'

3 januari 2019 om 01:06
nl
De eerste gemeenteraad van de nieuwe gemeente Altena is woensdagavond officieel geïnstalleerd. De 31 gekozen gemeenteraadsleden werden met veel ceremonie geïnstalleerd door waarnemend burgemeester Marcel Fränzel, die voor het eerst ook iets kwijt wilde over het stoken in Veen. Na de feestelijke en ceremoniële installatie van de raadsleden deed Fränzel in een gesprek met Omroep Brabant de oproep tot een oplossing te komen. "Bevolking van Veen help mij daarbij."
Profielfoto van Rob Bartol
Geschreven door
Rob Bartol

"U mag alles vragen, maar ik heb het recht van antwoorden”, Marcel Fränzel, waarnemend burgemeester van Altena is niet de flauwste. Ook op de plechtige en feestelijke installatie van de 31 nieuwe gemeenteraadsleden wil hij wel over Veen praten, maar echt praten wil hij het liefst met de inwoners van Veen zelf. 

Oproep aan inwoners van Veen
“Hoe gaan we hier nou mee om in de toekomst? Moeten we nou zoveel mensen inzetten en moeten we deze kosten dragen als gemeenschap? Bevolking van Veen help mij eens om daar goed naar te kijken.” Fränzel zet daarmee de lijn door van inmiddels oud-burgemeester Fons Naterop die in het verleden ook al opriep tot een dialoog.  

“Het zal weer naar voren komen om met de gemeenschap een gesprek aan te gaan”, zegt Naterop die als oud-burgemeester ook bij de start van Altena was. “Maar de inzet van de ME en weer dat kat-en-muisspel, daar ben ik nooit van geweest. En ik hoop ook dat Altena dat niet gaat doen.” Uiteraard gaat de gemeente Altena de gebeurtenissen in Veen ook nog evalueren en daar proberen lering uit te trekken. 

'Er gaat niets boven Altena'
Bloemen, toespraken, Veen en het doen van de belofte of eed. Altena is van start en daar hoort ook een slogan bij, bedacht waarnemend burgemeester Marcel Fränzel: "In Brabant gaat er niets boven Altena."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.