Video

Brabant beleeft onrustige avond en nacht op gebied van autobranden, vijf wagens verwoest door brand

7 januari 2019 om 06:55
nl
Vier auto's zijn zondagnacht in vlammen opgegaan in Brabant. In Oss gingen twee auto's verloren, in Dongen en in Helmond een. Zondagavond was het ook al een keer raak in Vught.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

In Vught woedde de autobrand op de Julianastraat. De brandweer kon het vuur snel blussen, maar kon niet voorkomen dat de auto verloren ging.

Schuur en schutting
In Dongen brandde aan de Donk een net opgeknapte auto uit. Dit gebeurde rond twee uur 's nachts. Het vuur sloeg over naar een schuur en een schutting. Ook die raakten zwaar beschadigd. De politie houdt rekening met brandstichting.

Wachten op privacy instellingen...

Rond halfdrie was het raak op de Ridderstraat in Helmond. Buurtbewoners schrokken wakker van een harde knal. De auto die naast de brandende auto geparkeerd stond kon ternauwernood worden verplaatst. Dit was al de tweede autobrand in drie dagen tijd in de wijk 't Haagje. 

Om vijf uur werd de brandweer gewaarschuwd voor een autobrand in Oss, in de Nachtegaallaan. Hierbij gingen twee auto's verloren. 

Flinke toename
Het aantal autobranden in Brabant nam vorig jaar met bijna een kwart toe ten opzichte van het jaar 2017. Toen gingen er nog 745 auto’s in vlammen op, in 2018 waren het er 922. Dat blijkt uit onderzoek naar cijfers van Alarmeringen.nl.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.