Onno R.: 'Ik schoot per ongeluk mijn vriendin dood'

8 januari 2019 om 18:36
nl
Onno R. komt niet op vrije voeten. Dat heeft de rechtbank in Breda dinsdag besloten. De 24-jarige R. wordt ervan verdacht zijn vriendin Lara uit Bergen op Zoom te hebben doodgeschoten. Via zijn advocaat liet hij dinsdag weten dat de dood van Lara een ongelukje was. Onno R. wil zijn rechtszaak in vrijheid afwachten, maar daar ging de rechter niet in mee.
Profielfoto van Edwin Vossen
Geschreven door
Edwin Vossen

Volgens advocaat Henk van Asselt heeft Onno R. zijn 25-jarige vriendin per ongeluk doodgeschoten in de nacht van vrijdag 29 september: "Er is een korte schermutseling geweest waarbij hij per ongeluk de trekker heeft overgehaald. Hij wilde haar niet bewust neerschieten."

De advocaat hoopte dat de voorlopige hechtenis van zijn cliënt Onno R. zou worden opgeheven en dat die de rechtszaak thuis zou kunnen afwachten, maar de rechter ging daar niet in mee.

'R. moet vastzitten'
"De verdachte was in het huis bij het slachtoffer aan de Goudbaard in Bergen op Zoom en er is volgens ons telkens een iets andere verklaring", vertelde de rechter. "Het pistool is weggegooid en ook nog niet teruggevonden. De rechtbank vindt dat R. op dit moment moet blijven vastzitten."

Tekst gaat verder onder Twitter-bericht.

Wachten op privacy instellingen...

 

Dood was ongeluk
Onno R. sloeg in eerste instantie op de vlucht. Volgens zijn advocaat deed hij dat omdat hij enorm was geschrokken. Het wapen waarmee R. zijn vriendin had neergeschoten, zou hij op de snelweg uit zijn auto hebben gegooid.

In de nacht van zaterdag 30 september meldde R. zich alsnog bij het politiebureau in Bergen op Zoom. Verdachte Onno R. heeft vanaf dat moment continue verklaard dat de dood van Lara een ongelukje was. 

Vaak luidruchtig ruzie
Het ex-schoonzusje van het slachtoffer vertelde eerder tegen Omroep Brabant dat de relatie van Lara en Onno niet bepaald stabiel was. Volgens haar was Lara een lief meisje en erg rustig. Onno R. zou bekend staan als licht ontvlambaar. 

Volgens de politie maakten de twee vaak luidruchtig ruzie. Regelmatig stond de politie bij Lara en Onno in Bergen op Zoom aan de deur na meldingen van buren. Lara zelf heeft nooit aangifte gedaan tegen haar partner en agenten geven aan nooit verwondingen te hebben gezien. 

Tekst gaat verder onder Twitter-bericht.

Wachten op privacy instellingen...

 

'Verhaal dat veel vragen oproept'
In de rechtszaal bleek dinsdag dat Onno R. een strafblad heeft en dat er nog drie andere zaken tegen hem lopen, onder meer voor verboden wapenbezit. 

Tekst gaat verder onder Twitter-bericht.

Wachten op privacy instellingen...

 

Onno R. in hechtenis
Het is nog niet duidelijk wanneer de inhoudelijke behandeling wordt gehouden en wat de strafeis gaat worden van het openbaar ministerie. De advocaat van de verdachte hoopt in ieder geval dat dat nog voor de zomervakantie gebeurt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.