Fraude basisschool Oudenbosch aan het licht na aanmaning van Sinterklaas

10 januari 2019 om 21:57
nl
De fraude op basisschool De Klinkert in Oudenbosch kwam aan het rollen na een aanmaning van Sinterklaas. Dat bleek donderdag op een druk bezochte informatieavond voor de ouders. Vorige week werd bekend dat de voorzitster van de oudervereniging ervandoor is met bijna al het geld uit de kas: 15.000 euro. Het geld was bedoeld voor schoolreisjes en een speeltoestel voor de kinderen.
Profielfoto van Tom van den Oetelaar
Geschreven door

De informatieavond was besloten. Na afloop wilde Ron Kruis, directeur van De Klinkert, niet reageren. René van Berlo, lid van de oudervereniging, kon niet veel zeggen: "De politie is met de zaak bezig en de gerechtsdeurwaarder onderzoekt of we het geld terug kunnen krijgen."

Tijdens de informatieavond was er eerst een korte presentatie, daarna konden ouders vragen stellen. Maar op veel vragen kon in verband met het politieonderzoek geen antwoord worden gegeven.

Sinterklaas
De fraude kwam aan het licht nadat Sinterklaas had geïnformeerd hoe het kon dat zijn rekening nog niet was betaald, zo kregen de ouders tijdens de infoavond te horen. De voorzitter zou hebben gezegd facturen te hebben betaald, maar verschillende bedrijven klopten vervolgens bij de vereniging aan om hun geld te krijgen. 

De voorzitster van de oudervereniging bleek een heel andere bestemming te hebben voor het geld. “Ze nam bijvoorbeeld contanten op, kocht laptops en tablets en gaf het uit aan een verbouwing”, vertelde Van Berlo eerder.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.