Flinke waterschade in centrum Tilburg, bedrijven staan blank en zijn afgesloten van gas en stroom

14 januari 2019 om 19:15
nl
Een kapotte leiding van een sprinklerinstallatie heeft het bedrijvencomplex Heuvelpoort in het centrum in Tilburg maandag aan het eind van de middag onder water gezet. Sportschool Basicfit, de Burgerking en City Sauna ondervinden grote hinder omdat ze onder water staan en verstoken zijn van elektriciteit en gas.
Profielfoto van Frits van Otterdijk
Geschreven door

Brabant Water heeft direct de watertoevoer afgesloten en is ingeschakeld om het lek te dichten. De brandweer werd ingezet om de ondergelopen ruimtes leeg te pompen.

Sprinklerinstallatie
De wateroverlast in de buurt van het Piusplein ontstond rond kwart over vier. Oorzaak zou een kapotte hoofdleiding van de sprinklerinstallatie in het gebouw zijn waardoor onder meer Basicfit in korte tijd vol stond met water. Ook de aangrenzende parkeergarage kwam blank te staan. Volgens omstanders stond het water 'tot aan de enkels'.

Wachten op privacy instellingen...

Vanwege de waterschade werd de gas- en elektriciteitsvoorziening in de omgeving uitgeschakeld. Hierdoor werden ook nabijgelegen bedrijven getroffen zoals de McDonald's dat enige tijd maar een beperkt menu kon serveren. Inmiddels is de fastfoodketen weer vol in bedrijf. 

Waterafvoer
Hoewel de lekkende hoofdleiding intussen is afgesloten door Brabant Water, duurde het lang voordat al het water weg was getrokken. Vanwege het lage plafond van de parkeergarage kon de brandweer niet goed aan het werk met de waterpompen. 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.