Jongens die in McDonald's werden opgepakt na steekpartij in Tilburg, worden niet meer verdacht

16 januari 2019 om 16:00
nl
De vijf jongens die zaterdagavond zijn opgepakt omdat ze ervan verdacht werden een 18-jarige man te hebben gestoken met een mes, zijn weer vrijgelaten. De politie laat weten dat de jongens vrienden zijn van het slachtoffer. De politie ziet hen nu als getuige of slachtoffer.
Profielfoto van Marlou van den Broek
Geschreven door
Marlou van den Broek

Na de steekpartij die ontstond op het Pieter Vreedeplein, vluchtten de vijf jongens de McDonald’s in op het Piusplein in Tilburg. De fastfoodzaak werd direct daarna een uur lang hermetisch afgesloten. Toen de McDonald’s werd afgesloten, zaten er ongeveer zestig mensen binnen. Ze werden allemaal gefouilleerd. 

De politie laat weten dat de vijf jongens – tussen de 15 en 17 jaar oud – zowel getuigen als slachtoffers zijn, maar wil niets zeggen over waarom ze werden opgepakt. 

De steekpartij werd zaterdagavond rond elf uur gemeld. Tijdens of na afloop van een concert van rapper Boef in concertzaal 013 ontstond een ruzie tussen ongeveer twintig jongeren. Vermoedelijk volgde de steekpartij op die ruzie. Het slachtoffer van de steekpartij werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.