Supporters FC Den Bosch en Top Oss bestoken elkaar met negatieve leuzen, 'ik vind het diep triest'

18 januari 2019 om 19:20
nl
In de tweede speelronde van de Keuken Kampioen Divisie na de winterstop, is vrijdagavond de derby tussen koploper FC Den Bosch en buurman TOP Oss. In de aanloop naar het beladen duel waren er onder andere leuzen op het stadion gespoten en spandoeken opgehangen met negatieve teksten door de supporters van de clubs.
Profielfoto van Eva van der Weele
Geschreven door
Eva van der Weele

“Het schijnt erbij te horen, maar we zijn hier geen voorstander van. Ik vind het diep triest”, zegt persvoorlichter Edwin Smolders van FC Den Bosch. TOP Oss watcher Roel Kuilder is ook echt niet blij met de vertoning van de supporters. “Ik twijfel dan ook of je dit supporters moet noemen.”

Wachten op privacy instellingen...

Beide mannen verwachten een spannende wedstrijd. FC Den Bosch staat bovenaan, maar volgens Smolders kan TOP Oss ook gevaarlijk worden. “Ik verwacht een overwinning, maar we maken ze niet zomaar af.” Volgens TOP Oss watcher Kuilder is het goed dat Top Oss de underdogrol kan spelen. De Ossenaren hebben een uitverkocht uitvak achter zich staan. “Ik zet in op een gelijkspel, maar Den Bosch moet eigenlijk wel winnen.”

Wachten op privacy instellingen...

Vijf bussen vertrokken vanuit Oss richting het stadion van FC Den Bosch. De kaarten voor deze wedstrijd waren zo uitverkocht en het uitvak zit helemaal vol. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.