Loodzware avondspits door sneeuw, op alle wegen tientallen kilometers file

22 januari 2019 om 13:52
nl
De sneeuw heeft dinsdagmiddag en -avond voor grote problemen gezorgd op de Brabantse wegen. Bestuurders pasten de snelheid aan en reden langzaam, waardoor er files ontstonden. Vooral in het oosten van de provincie was het druk. In en om Eindhoven stond het lange tijd het overal stil, en op de A58 tussen Tilburg-Centrum en knooppunt Batadorp bij Eindhoven had het verkeer te maken met een file van 21 kilometer, dat is nagenoeg de hele weg. Tegen zeven uur werden de files langzaam maar zeker korter.
Geschreven door

Volgens de ANWB stond er om tien over halfzes in het hele land 2287 (!) kilometer, waarmee het de drukste spits ooit is.

Wachten op privacy instellingen...




Wachten op privacy instellingen...

 

Geen problemen in West- en Midden-Brabant
In het westen en midden van de provincie viel de overlast op de weg mee, omdat het daar aan het eind van de middag droog was. Vanwege de sneeuw reden de hele dinsdag minder treinen dan op een gewone werkdag. Ook het vliegverkeer had geen hinder door de sneeuwval.

Meerdere ongelukken
De sneeuw zorgde dinsdagmiddag voor meerdere ongelukken in de provincie. Op zeker vier plaatsen raakten auto's van de weg door de gladheid. Een automobilist is op de Bornhemweg in Oudenbosch de macht over het stuur verloren. De auto ramde twee bomen en kwam een stuk verder tot stilstand. De auto raakte zwaar beschadigd. 

 

 

Op de A50 bij Nistelrode sloeg een auto over de kop bij de afrit, waarna de wagen ondersteboven in een sloot terecht kwam. De bestuurder is nagekeken door ambulancepersoneel, maar hij hoefde niet naar het ziekenhuis. Het voertuig is weggetakeld.



In Olland reed een auto tegen een boom. Een inzittende is naar het ziekenhuis gebracht. 

Wachten op privacy instellingen...

 

Rijkswaterstaat zette alles op alles om de wegen te strooien. In twee uur tijd konden alle snelwegen worden gestrooid.

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

 

Op de Beusingsedijk in Berlicum schoof een auto in de sloot. De bestuurder miste de bocht en gleed rechtdoor de sloot in. 

Wachten op privacy instellingen...

Op de A58 bij Best sloeg een auto over de kop. De bestuurder werd gecontroleerd in een ambulance, maar hoefde niet meer naar het ziekenhuis. De auto is afgevoerd door een berger. Door het ongeluk moest een rijstrook op de A58 worden afgesloten.

 

Wachten op privacy instellingen...

Met de schrik vrij
Op de A50 bij Son en Breugel gleed een auto van de weg. De wagen bleef net voor het water in het gras hangen. De inzittenden kwamen met de schrik vrij. Ook in Oisterwijk en Dongen raakten auto's van de weg. Hier raakte niemand bij gewond. 

Ook op de Rijksweg-Noord in Zegge ging het mis. De beschadigde auto is opgehaald door een berger. De automobilist raakte niet gewond.

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.