Video

Bekerdroom is springlevend voor Willem II: 'Finale komt nu wel echt dichtbij'

23 januari 2019 om 21:55
nl
Goed was het niet, dat gaf iedereen bij Willem II na afloop van de kwartfinale tegen FC Twente in de KNVB-beker wel toe. En liever hadden ze het ook allemaal anders gezien. Maar lang staan ze daar in Tilburg niet bij stil, want de bekerdroom is nog springlevend. En dat was de opdracht, de halve finale bereiken via een zege in Enschede.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

Freek Heerkens is blij weer een ronde verder te zijn. Net als vorig jaar wacht een wedstrijd in de halve finale. Een voorkeur heeft hij wel. "Een thuiswedstrijd! Verder maakt het me niet veel uit."

Hopen heeft geen zin

Hopen op een bepaalde tegenstander heeft volgens de verdediger weinig nut. "Ik weet niet wanneer die wedstrijd is. In de huidige vorm kun je zeggen Feyenoord, maar dan kan het anders zijn. Wij hebben bij AZ gewonnen. Maar ik heb die ploeg afgelopen weekend en dinsdag zien spelen, die zijn beter gaan voetballen in vergelijking met onze wedstrijd in Alkmaar."

"Het zal sowieso een lastige wedstrijd worden. Maar je staat wel weer in de halve finale. De droom is nog levend, doe daarom maar een thuiswedstrijd", aldus Heerkens, die voorzichtig denkt aan een bekerfinale. "Nu komt het wel dichtbij."

Bekijk de video en lees daarna verder.

'Zal nog wel wat bijkomen'

Trainer Adrie Koster was niet blij met het vertoonde spel, wel met de winst. En de oefenmeester kan ook tevreden zijn over de vervangers van Fran Sol. Vangelis Pavlidis en Kristófer Kristinsson maakten allebei een goal. Maar met de miljoenen van Sol en de transfer van Frenkie de Jong, die nog flink wat geld naar Tilburg brengt, kan er nog wel een aanvaller bijkomen. "Ik heb al vaker gezegd, we proberen onze ploeg te versterken. Daar zijn we volop mee bezig, er zal nog wel wat bijkomen."

Rugnummer negen is nog steeds vrij, een bewuste keuze? "Dat zou zomaar kunnen", aldus Koster met een veelzeggende glimlach.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.