Sporter van de maand januari: wereldkampioen Michael van Gerwen

1 februari 2019 om 19:16
nl
Michael van Gerwen is door Omroep Brabant uitgeroepen tot sporter van de maand januari. De darter gooide weinig in de eerste maand van 2019, maar kroonde zich wel weer tot wereldkampioen. Dit jaar roept Omroep Brabant iedere maand een Brabantse sporter uit tot sporter van de maand.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

Nadat Van Gerwen in 2014 en 2017 al wereldkampioen werd, pakte de nummer één van de wereld die titel op 1 januari 2019 weer. In de finale rekende Mighty Mike vrij simpel af met de Engelsman Michael Smith: 7-3.

Wachten op privacy instellingen...

 

Van Gerwen werd twee dagen na zijn WK-zege gehuldigd in Vlijmen, daarna genoot hij van een welverdiende vakantie. Na verschillende 'opwarmtoernooien' staat begin februari pas weer zijn eerste echte serieuze toernooi op de planning. Vrijdag 1 februari begint MvG aan The Masters, het toernooi dat hij de afgelopen vier edities winnend heeft afgesloten.

'Verdiende winnaar'
De topdarter leefde lange tijd als een monnik om zich optimaal voor te bereiden op de strijd om de wereldtitel. Al jaren is Van Gerwen de beste darter van de wereld, maar op het WK ging het lang niet altijd goed. Nu weer wel, tot zijn eigen genoegen. "Ik had mijn derde wereldtitel misschien eerder moeten winnen, maar dat mocht niet zo zijn. Ik ben blij dat ik hem nu weer in mijn handen mocht nemen. Ik heb een goed toernooi gedraaid. Als er één verdiende winnaar is, dan ben ik het."

Talent
Naast de sporter van de maand roept Omroep Brabant vanaf nu iedere maand het talent van de maand uit. Voor januari is dat Mohammed Ihattaren. De jonge PSV'er maakt de laatste tijd veel indruk, hij wordt gezien als een van de grootste talenten uit de jeugdopleiding van de Eindhovenaren. Op 16-jarige leeftijd maakte hij onlangs zijn debuut in de hoofdmacht, in de competitiewedstrijd tegen FC Groningen.

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.