2000ste eredivisiegoal voor Willem II, maar geen feestje in Venlo

9 februari 2019 om 22:37
Willem II heeft verloren op bezoek bij VVV Venlo. Het werd 2-1 en daardoor blijven de Tilburgers op de negende plek in de eredivisie staan. Zondag kunnen ze echter nog zakken op de ranglijst als concurrenten ADO Den Haag en Fortuna Sittard nog in actie komen.
Profielfoto van Stijn van Mierlo
Stijn van Mierlo

Beide ploegen gingen de hele negentig minuten gelijk op. De eerste kansen werden gecreëerd door de Tilburgers, maar die lieten ze onbenut. Vlak voor rust, in de 43ste minuut, kopte Peniel Mlapa de bal achter Willem II-doelman Wellenreuther.

Maar de uitploeg revancheerde zich met een goede zet van coach Adrie Koster. Hij bracht Vangelis Pavlidis in de ploeg die twee minuten later naar de grond werd gebracht in het strafschopgebied. Vervolgens schoof Daniel Crowley de bal feilloos binnen vanuit de penalty.

Toch was het de thuisploeg die er met de overwinning en de belangrijke drie punten vandoor ging. Het was wederom Mlapa die de bal tegen de touwen kreeg. Na een steekballetje van Peter van Ooijen schoot de spits raak.

Mooie mijlpaal
Geen vreugde bij de Tilburgers dus. Tóch is er een mooie mijlpaal bereikt vanavond. Crowley maakte met de benutte penalty de 2000ste goal voor Willem II in de eredivisie.

De volgende opgave is Vitesse. Daar speelt Willem II volgende week zaterdag om 20.45 uur in het Gelredome.