Video

Bomen rond Eikenburg opnieuw gecontroleerd na omvallen grote boom

12 februari 2019 om 13:08
nl
Woningcorporatie Sint Trudo laat de eiken rond het appartementencomplex op Landgoed Eikenburg in Eindhoven opnieuw controleren. Maandagavond viel ineens een grote, oude eik om en viel rakelings langs het complex.
Profielfoto van Cor Bouma
Geschreven door

Jos Goijaerts van Sint Trudo is 'onaangenaam verrast door het omvallen van de enorme boom. "Twee jaar geleden hebben we honderd bomen weggehaald na een controle. En nu valt deze boom toch om."

Wachten op privacy instellingen...

Goijaerts vindt het vreemd dat dit zomaar kan gebeuren. "Hier willen we het bedrijf dat destijds de controle heeft gedaan, nog wel even over spreken."

Enorm geschrokken
In het oude klooster op Landgoed Eikenburg heeft Sint Trudo zeventig appartementen gebouwd. Het enorme gebouw is omgeven door grote, oude bomen. 

De bewoners zijn enorm geschrokken. Een van hen, Jeroen Imbos zegt niet te hebben gemerkt dat de omgevallen boom er slecht bij stond. "Trudo heeft die bomen gecontroleerd en er was geen gevaar. Maar nu deze boom is omgevallen, willen we graag een gesprek. Ook willen we dat ze de bomen opnieuw controleren."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.