Miljoenenjacht-speler krijgt ook in hoger beroep geen nieuwe kans om 5 miljoen te winnen

19 februari 2019 om 16:36
nl
Arrold van den Hurk uit Son drukte in 2013 in Miljoenenjacht per ongeluk op de rode knop, waardoor hij een het bedrag van vijf miljoen euro misliep. Hij stapte naar de rechter omdat hij zijn spel wilde afmaken, maar de rechter besloot dat hij dat niet mocht. Hij ging in hoger beroep, maar dinsdag werd opnieuw besloten dat hij geen kans krijgt om miljonair te worden.
Profielfoto van Marlou van den Broek
Geschreven door
Marlou van den Broek

De banketbakker uit Son won toen hij op de knop drukte een bedrag van 125.000 euro, maar hij bleek uiteindelijk het koffertje van vijf miljoen in handen te hebben. Hij zei toen meteen dat hij niet op de knop wilde drukken en door wilde spelen, maar producent Endemol stond dit niet toe. 

De rechter snapte het besluit van Endemol en besloot in september 2017 dat hij niet door mocht spelen, ook al zei Arrold dat hij per ongeluk op de knop drukte. Een woordvoerder van Endemol liet toen weten dat ze zich aan de spelregels gehouden hebben. “Van den Hurk was op de hoogte van die spelregels. Het drukken op de rode knop is beslissend voor het spel.”

Jarenlange rechtszaak
Arrold ging samen met de bekende advocaat Peter Plasman een uitgebreide juridische strijd aan die jaren heeft geduurd. De zaak duurde zo lang, omdat de raadsman getuigen op wilde roepen. Dit werd in eerste instantie afgewezen. Pas in hoger beroep werd dat besluit teruggedraaid. Dat verhoor van die getuigen, onder wie presentatrice Linda de Mol, kostte ook veel tijd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.