Video

1600 hongerige mensen in de rij voor gratis eten bij opening restaurant Dadawan in Eindhoven

20 februari 2019 om 18:28
nl
Wie rond etenstijd gratis gerechtjes uitdeelt, kan op een hoop belangstelling rekenen. Tijdens de opening van Dadawan liet het restaurant in Eindhoven zijn bezoekers gratis vijf verschillende gerechtjes proeven. En dat leverde een enorme rij op. Het pand is lange tijd verbouwd maar werd woensdag feestelijk geopend.
Geschreven door

De rij slingert zich helemaal de hoek om, de Jan van Lieshoutstraat in. Mensen voor in de rij staan er al een half uur. Achteraan hebben ze er geen idee van, maar het maakt ook niet uit. "Gratis eten! Daar wil ik best even voor in de rij staan!", zegt een man. Zijn vriend lacht geamuseerd terwijl hij om zich heen kijkt. "Echt druk hè, maar dat krijg je als het op Facebook staat."

Lopend vuurtje
Twee maanden hadden de toekomstig medewerkers van Dadawan om met een goeie openingsstunt te komen. Zo lang liep de verbouwing namelijk uit. Iets waar de eigenaar zelf ook een beetje van baalde. Het communicatieteam bedacht vervolgens het gratis-eten-avondje. Via social media ging dat als een lopend vuurtje. Een mooie gelegenheid om meteen aan zoveel mogelijk mensen hun nieuwe restaurant te laten zien. "Van de 1600 gasten komen er vast wel een paar terug", zegt bedrijfsleider Noei Sae-Aew. 

 

 

Dat het restaurant niet op de begane grond zit was ook een reden om de opening groots aan te pakken. "Je kijkt nou eenmaal niet even naar binnen als je langsloopt", zegt de eigenaar, die het eigenlijk veel te druk heeft met handjes schudden en praatjes maken. "Je moet weten dat we hier zitten en nu weet heel Eindhoven dat tenminste". 

Gratis
Grote boxen naast de ingang van het restaurant laten muziek over het plein schallen. Dat houdt de sfeer gezellig voor alle wachtenden in de rij. Jimmy en Jessy vinden het in elk geval prima om even op hun avondmaaltijd te moeten wachten. Het mooie weer helpt er in elk geval ook bij.  

"Vorige week was ik nog aan het eten bij Happy Italy en toen zei mijn moeder dat we hier vandaag gratis konden eten. In de rij staan vind ik dan geen probleem. Gratis eten is gratis eten, hè!", zegt Jessy. Jimmy denkt er precies zo over. "Ik heb mijn moeder gebeld om te zeggen dat ik niet thuis kwam eten maar naar de stad ging. Uit eten én geld overhouden. Hoe mooi is dat!"

 

 

Doorstroom
1600 gasten plaatsen in een restaurant met plek voor zo'n 350 mensen is best een opgave. Maar overal is aan gedacht. Zo krijgen de gasten een welkomstdrankje van het huis, maar kunnen zij vervolgens geen drankjes meer bestellen. Dat zorgt ervoor dat de gasten na het verorberen van hun keuzegerecht ook redelijk snel het restaurant weer verlaten en zo plek vrijmaken voor de wachtenden in de rij.  Het stroomt goed door, zo blijkt. 

Bedrijfsleider Noei Sae-Aew heeft het zo op de eerste dag wel extra druk, zegt ze: "Goed in de gaten houden wanneer er weer plek vrij is en dat zo snel mogelijk doorgeven."

Het restaurant serveert Aziatische gerechten en zit in de Heuvel Galerie. Het heeft gerechten op de kaart met Koreaanse en Hawaïaanse invloeden. Zo staat er sushi op de kaart, maar ook pokébowls, vis, steaks en burgers. Dadawan betekent letterlijk: 'grote, eigenzinnige kom'. 

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.