Zonovergoten dagen en 17 graden, maar rond carnaval is er regen in aantocht

23 februari 2019 om 11:30
nl
Mensen die dit weekend vrij zijn, kunnen genieten van twee zonovergoten dagen. En mensen die vakantie hebben, mogen hun handen helemaal dichtknijpen want dit weer houdt de komende dagen aan. Maar richting het carnavalsweekend lijkt het mis te gaan. Zul je altijd zien...
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

"Zaterdag gaat de zon de hele dag schijnen in Brabant", vertelt Dorien Bouwman van Weer.nl. "Misschien even onderbroken door een beetje sluierbewolking, maar dat mag geen naam hebben. Het wordt een zonovergoten dag en de temperatuur loopt weer lekker op tot maximaal 13 graden. Het lenteweer dat we vorig weekend hadden, keert terug."

'Het ziet er echt prachtig uit'
Hetzelfde weer krijgen we zondag. "Als je nu vakantie hebt, heb je heel veel mazzel want ook de rest van de week ziet er echt prachtig uit. Zondag wordt het nog een graadje warmer dan zaterdag en ook maandag is er heel veel zonneschijn. Dan gaan we naar 15 of 16 graden en dinsdag zie ik 17 graden op de kaarten. Het gaat maar door!"

De nachten zijn wel vrij koud. "Dan gaan we een paar graden onder nul. Maar overdag is daar weinig van te merken."

'Klein dipje'
Pas aan het eind van de week krijgen we te maken met een 'klein dipje'. "Dan zien we voorzichtig wat neerslagsignalen", vertelt Bouwman. "Maar de temperaturen blijven hoog, hoor. We blijven nog wel even in de dubbele cijfers. Misschien maakt dat het een beetje goed."

Toch is de aankondiging van het dipje erg vervelend voor carnavalsvierders. Vrijdag begint het leutfeest, dat wordt afgetrapt met '3 Uurkes Vurraf', tenslotte. Dat de neerslagkansen juist dan 'voorzichtig verhogen', zal niet voor iedereen heel prettig zijn, realiseert de weervrouw zich. "Maar vooralsnog is het niet al te veel. Het valt allemaal mee."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!