Video

Reconstructie van woningoverval in Oisterwijk getoond in Bureau Brabant

25 februari 2019 om 18:37
nl
Bureau Brabant liet maandag een reconstructie zien van een gewapende woningoverval op 24 november in Oisterwijk. Twee gewapende mannen drongen een huis binnen aan de Scheepersdijk. Op dat moment waren een moeder en haar 14-jarige zoon thuis. Nadat de moeder begon te gillen, gingen de daders ervandoor.
Profielfoto van Marlou van den Broek
Geschreven door
Marlou van den Broek

In de nacht van 24 november zaten de moeder en haar zoon tv te kijken terwijl ze wachtten tot de vader thuis zou komen. Rond half twee hoorden ze wat gerommel aan het slot.

Twee overvallers kwamen de kamer binnen. Een van hen had een pistool in zijn hand en richtte die op de moeder en haar zoon. De overvallers probeerden de handen van de moeder vast te maken met tiewraps. Dat mislukte. 

De moeder gilde het uit, waarop de overvallers er ineens vandoor gingen. Het ging allemaal erg snel: uiteindelijk waren de overvallers niet langer dan twee minuten binnen. 

De politie vermoedt dat vijf mensen met deze overval te maken hebben. Op camerabeelden zijn die nacht namelijk meerdere verdachte personen te zien: 

 

Wachten op privacy instellingen...

 

Verder in Bureau Brabant

Woningoverval in Beek en Donk
Een man kwam 22 november een woning binnen aan de Pater De Leeuwstraat in Beek en Donk en bedreigde de bewoonster en haar dochter met een vuurwapen. Ook was er een 2-jarig kindje aanwezig. De overvaller eiste geld en hij ging er uiteindelijk met de buit vandoor. 

Wachten op privacy instellingen...

Overal op The Read Shop in Eindhoven
Een man, gewapend met een mes, heeft vrijdagavond 8 februari The Read Shop aan het Cassandraplein in Eindhoven overvallen. Hij eiste geld van een medewerkster aan de kassa. Met het geld liep hij kalm de winkel uit. Hij maakte een onbekend bedrag buit.

Wachten op privacy instellingen...

 

Overval op lunchroom ZIEN in Helmond
Woensdag 10 oktober kwam een overvaller lunchroom ZIEN binnen in Helmond. In eerste instantie vroeg hij of hij even naar het toilet mocht. Maar hij had hele andere plannen: hij loopt richting de bar, pakt daar een tas en stopt hem onder zijn trui die hij over zijn arm heeft hangen. Het zijn duidelijke camerabeelden, dus de politie hoopt dat de dader herkend wordt. 

Wachten op privacy instellingen...

 

Heb je iets gezien of heb je een tip over een van deze zaken? Bel dan naar het nummer 0800-6070.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.