Man rijdt te hard en veroorzaakt dodelijk ongeval in Eindhoven: werkstraf en rijontzegging

11 maart 2019 om 14:37
nl
Een 27-jarige man uit Eindhoven die een dodelijk ongeval veroorzaakte in diezelfde plaats, is maandag veroordeeld tot een maximale taakstraf van 240 uur. De rechtbank in Den Bosch legde hem ook een voorwaardelijke celstraf van drie maanden op en hij mag anderhalf jaar geen motorvoertuigen besturen.
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

De Eindhovenaar reed vorig jaar met zijn auto op de Europalaan een fietser aan die de kruising overstak. De verdachte remde nog wel, maar kon een aanrijding niet voorkomen. Het slachtoffer overleed later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. 

Te hard
Uit het politieonderzoek blijkt dat de verdachte zeker twintig kilometer te hard reed toen hij de kruising naderde. Ook werd uit dat onderzoek duidelijk dat hij zijn snelheid niet minderde.

De man reed volgens de rechtbank aanmerkelijk onvoorzichtig en onoplettend en is ernstig tekortgeschoten in zorgvuldig verkeersgedrag. Hierdoor kwam de fietser om het leven. Dat de man oprecht berouw heeft en spijt heeft betuigd naar de nabestaanden, weegt in het voordeel van de man mee.

Nabestaanden
Volgens de officier van justitie kwam zijn eis om een maximale taakstraf van 240 uur op te leggen, min of meer tot stand in overleg met de nabestaanden. De rechtbank vindt dit een passende straf. Daarnaast krijgt de verdachte een voorwaardelijke celstraf van drie maanden en een rijontzegging van achttien maanden, ondanks dat hij stelt dat hij zijn rijbewijs nodig heeft voor zijn werk. De rechtbank wil hem op deze wijze weerhouden van een nieuwe fout.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.