15 maart 2019 om 22:03
Je hebt doelpunten en je hebt werelddoelpunten. TOP Oss-speler Bryan Smeets maakte er eentje die je in de laatste categorie kunt zetten. De middenvelder bedacht in de 73e minuut van de thuiswedstrijd tegen Jong Ajax om het eens van eigen helft te proberen. Het resultaat was verbluffend en misschien wel een tikkeltje onwerkelijk.
Profielfoto van Job Willemse
Job Willemse

Bekijk hieronder de wereldgoal van Smeets en lees verder.

Ajax
Wie de naam Bryan Smeets hoort, denkt meteen aan mei 2016 toen hij er persoonlijk voor zorgde dat niet Ajax, maar PSV kampioen van Nederland. Hij maakte op de laatste speeldag gelijk voor De Graafschap tegen de Amsterdammers (1-1). Toevalligerwijs velt hij nota bene Jong Ajax vrijdagavond met zijn werelddoelpunt van eigen helft. Na 72 minuten had Smeets al gezorgd voor de 1-0, maar wat er in die minuut daarna afspeelde zal de middenvelder zelf nog niet kunnen geloven.

Scoren 'vanaf de aftrap'
Na de aftrap probeerde Jong Ajax het doel van de thuisclub te vinden, maar de bal werd onderschept en direct naar Smeets gespeeld. De Limburger dacht niet na en had al gezien dat Ajax-doelman Kotarski iets voor zijn doel stond.

Van een meter of 50 haalde Smeets uit en de bal vloog prachtig over de keeper van Jong Ajax heen. Daarmee zette Smeets zijn ploeg op 2-0 en dat bleek uiteindelijk genoeg voor de drie punten. Ajax wist daarna slechts éénmaal tegen te scoren.