Sluiting dreigt voor winkels Coolcat na faillissement, cadeaubonnen kunnen nog ingeleverd worden

19 maart 2019 om 12:40
nl
De vijftien winkels van Coolcat in Brabant gaan zeer waarschijnlijk dicht en de medewerkers moeten vrezen voor hun baan. De modeketen vroeg maandag het faillissement aan. De cadeaubonnen kunnen nog ingeleverd worden tot de curator anders bepaalt, meldt CoolCat.
Profielfoto van Eva van der Weele
Geschreven door
Eva van der Weele

Voorlopig blijven alle tachtig winkels van Coolcat in Nederland open. Ook de webshop blijft actief totdat de rechtbank een beslissing neemt over het faillissement. Naar verwachting zal de rechter dinsdag uitspraak doen in de kwestie. Coolcat heeft vestigingen in onder meer Eindhoven, Den Bosch, Tilburg, Breda en Etten-Leur.

Coolcat had het al zwaar maar de lange warme zomer van 2018 en de zachte winter van 2019 gaven het laatste zetje. Net als veel andere winkelketens kampt het bedrijf met ‘zeer uitdagende’ marktomstandigheden'. Het bedrijf sloot jaren achtereen met 'aanzienlijke verliezen’.

CNV Vakmensen
Bestuurder Martijn den Heijer van CNV Vakmensen spreekt over een nare tegenvaller. Hij maakt zich ook zorgen. “Heel veel mensen worden hierdoor geraakt in hun portemonnee. En tot op heden heeft de Coolcat-directie zich niet bij mij, of bij ons vakbonden gemeld. Dus ik verwacht op de kortst mogelijke termijn een uitnodiging te krijgen tot nadere tekst en uitleg.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.