Kwart van Brabanders is niet van plan te stemmen bij Provinciale Statenverkiezingen

19 maart 2019 om 22:49
nl
Bijna een kwart van de Brabanders zegt niet te gaan stemmen voor de Provinciale Statenverkiezingen en de waterschappen. Dat blijkt uit een poll van Omroep Brabant, die is ingevuld door ruim 2300 mensen. 53 procent geeft aan wel te gaan stemmen. Twaalf procent van de mensen weet nog niet of ze gaan stemmen.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

Uit een poll van Omroep Brabant in de Brabant Quiz blijkt dat 32 procent van de Brabanders nog twijfelt waarop te gaan stemmen. Twintig procent maakt woensdag pas een definitieve beslissing waarop te gaan stemmen. Deze poll is bijna door zevenhonderd mensen ingevuld.

Stellingen
Over sommige onderwerpen zijn Brabanders erg eensgezind. Bij onze polls op Facebook op Instagram geeft 82 procent aan het eens te zijn met de stelling dat boeren meer respect verdienen en minder regels zouden moeten volgen.

Ook vindt 73 procent dat de provincie moet zorgen voor meer windmolens in Brabant, maar men wil ze niet in de eigen achtertuin. Daarnaast vindt 69 procent dat er meer asfalt moet komen in de strijd tegen files, ook als dat ten koste gaat van de natuur.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.