Eindelijk weer winst voor Helmond Sport, FC Den Bosch onderuit in Enschede

29 maart 2019 om 19:49
Helmond Sport heeft vrijdagavond een einde gemaakt aan een reeks van elf wedstrijden zonder winst. De ploeg van trainer Rob Alflen won thuis met liefst 4-0 van Roda JC Kerkrade en behaalde de eerste overwinning van 2019. FC Den Bosch verloor met 1-0 op bezoek bij koploper FC Twente.
Profielfoto van Ramon Min
Ramon Min

Voor Helmond Sport was het de eerste competitiezege sinds 21 december van het vorige jaar, toen de ploeg met 2-0 van Jong FC Utrecht won. De formatie van Alflen heeft nu drie van zijn 31 wedstrijden gewonnen. Nog steeds een belabberde balans, maar dat zal de pret na de grote zege op Roda niet drukken.

Helmond Sport - Roda JC Kerkrade 4-0
Helmond Sport boekte tegen Roda JC zijn grootste zege sinds de 4-0 overwinning op TOP Oss van 22 april 2016. Het duel begon met een kwartier vertraging vanwege problemen met één van de vier lichtmasten in het stadion. Toen alle lampen eenmaal brandden, opende de thuisploeg de score in de 25ste minuut: Joeri Poelmans promoveerde een voorzet vanaf rechts van Arne Naudts tot doelpunt, zijn vijfde van dit seizoen.

In de 55ste minuut verdubbelde de ploeg van trainer Rob Alflen de marge via een treffer van Arne Naudts, die met links droog binnenschoot: 2-0. Diezelfde Naudts zorgde achttien minuten voor tijd ook voor de 3-0, zijn zesde treffer van het seizoen. In blessuretijd maakte Dylan de Braal er zelfs nog 4-0 van.

Jong PSV - RKC Waalwijk 2-1
Beide clubs boden weinig spektakel in de eerste helft. Namens Jong PSV was Mauro Junior dichtbij een doelpunt uit een vrije trap, terwijl RKC twee keer gevaarlijk was via Dylan Seys. Direct na rust brak Jong PSV de score open: Zakaria Aboukhlal tikte van dichtbij binnen op aangeven van Joël Piroe. De thuisploeg drong verder aan en kwam via verdediger Maxime Soulas op 2-0.

Pas in de 73ste minuut deed RKC wat terug via invaller Darren Maatsen, die van dichtbij binnenschoot: 2-1. Vlak voor tijd miste diezelfde Seys een uitgelezen kans op de gelijkmaker: hij zag zijn strafschop worden gered door Jong PSV-doelman Youri Roulaux.

TOP Oss - Jong AZ 1-0
De grootste kans van een zeer rustige eerste helft kwam op naam van TOP-verdediger Dennis Janssen, maar zijn schot vloog over het doel van de Alkmaarders. Pas zes minuten vóór tijd was er echt opwinding in Oss: Philippe Rommers zette de ploeg van trainer Klaas Wels koppend op voorsprong: 1-0.

Telstar - FC Eindhoven 1-1
FC Eindhoven sneed in een goede eerste eerste helft herhaaldelijk door de defensie van Telstar. Na 31 minuten kwamen de bezoekers op voorsprong: het was Elisha Sam die de bal met een fraaie boog over doelman Wesley Zonneveld kopte. De voorzet was van Branco van den Boomen. Telstar kwam vlak vóór rust toch op gelijke hoogte: Frank Korpershoek verlengde een voorzet van Ahmad Mendes Moreira met het hoofd: 1-1.

FC Twente - FC Den Bosch 1-0
FC Den Bosch kon geen verandering brengen in de zwakke reeks van de laatste maanden: de ploeg bleef tegen FC Twente voor de negende keer in zijn laatste tien wedstrijden zonder winst. De Bossche formatie bleef in de eerste helft, die in een laag tempo verliep, nog gemakkelijk overeind tegen de koploper in de Keuken Kampioen Divisie. Tien minuten na rust brak de thuisploeg de score toch open, na slap wegwerken in de Bossche defensie. Het was Jari Oosterwijk die profiteerde, 1-0. Veel meer wapenfeiten waren er niet in een zeer matig duel.

VOORAF: Statistieken en opstellingen

• Helmond Sport is nog zonder competitiezege in 2019. Van de elf wedstrijden in dit kalenderjaar verloor de ploeg van trainer Rob Alflen er negen.
  • De laatste zege van de Helmonders dateert van 21 december 2018 (2-0 thuis tegen Jong FC Utrecht).
  • Helmond Sport verloor vijf van zijn laatste zes ontmoetingen met Roda JC (G1)
  • FC Den Bosch speelt zijn tweede wedstrijd ooit tegen FC Twente in de Eerste Divisie. Het vorige duel in Den Bosch eindigde in een 2-1 overwinning voor de Bosschenaren.
  • Den Bosch bleef in acht van zijn laatste negen competitieduels zonder overwinning. Alleen het duel met Helmond Sport leverde drie punten op (3-0).
  • FC Eindhoven won zijn laatste twee duels in de Eerste Divisie met de doelcijfers 11-2.
  • FC Eindhoven won in het verleden 36 van zijn 83 competitieduels met Telstar. Alleen tegen Veendam won de club nóg vaker (38 keer in 82 wedstrijden).
  • TOP Oss is bezig aan een wisselvallige reeks wedstrijden. De ploeg van trainer Klaas Wels won drie van zijn laatste zes duels, leed twee keer een nederlaag en speelde één keer gelijk.
  • Jong PSV verloor maar twee van zijn elf competitiewedstrijden in 2019.
  • De wedstrijd tussen RKC Waalwijk en Jong PSV van eerder dit seizoen was goed voor liefst acht doelpunten. Cody Gakpo en Joël Piroe scoorden toen elk twee keer voor de Eindhovenaren. Emil Hansson scoorde in dat duel twee keer namens RKC.