Hennepkwekerij oorzaak brand Tilburg, zolder in de as gelegd, politie doet buurtonderzoek

6 april 2019 om 11:16
nl
De woningbrand aan de Dillenburglaan in Tilburg, waarbij een zolderverdieping volledig uitbrandde, is vermoedelijk veroorzaakt door de hennepkwekerij die de bewoner op die zolder had. De stoep voor het huis is afgezet in verband met naar beneden gevallen dakpannen en mogelijk asbest.
Profielfoto van Jacky Goossens
Geschreven door

De brand brak zaterdagnacht iets na twaalf uur uit en de brandweer moest er met meerdere bluswagens aan te pas komen om de brand te blussen. De 36-jarige bewoner heeft verklaard dat hij op de zolderverdieping een hennepkwekerij met 200 planten had. Waarschijnlijk is de brand hier ontstaan.

Bij daglicht is goed te zien hoe verwoestend de brand is geweest. Het dak ligt open en rook, roet en water zijn ook op de ondergelegen verdiepingen terechtgekomen. De dakpannen liggen verbrijzeld op straat. Ertussen liggen spullen die worden gebruikt in een hennepkwekerij. Rond het huis hangen linten met een waarschuwing voor asbest.

Bewoner aangehouden
De energieleverancier is in het huis geweest om poolshoogte te nemen en constateerde dat de stroom illegaal werd afgetapt. De elektriciteit is inmiddels afgesloten. De politie heeft de man aangehouden en is gestart met een buurtonderzoek.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

 

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.