Ger van Zundert (49) mogelijk in brand gestoken vanwege een zakelijke ruzie

9 april 2019 om 11:25
nl
Een zakelijke ruzie is mogelijk het motief van drie daders die maandag de 49-jarige Ger van Zundert uit Breda in brand hebben gestoken. Het slachtoffer overleefde de tragische brand in de garagebox aan de Sparrenweg in Breda niet.
Profielfoto van Robert te Veele
Geschreven door

Maandagavond rond kwart over negen werd Van Zundert in brand stoken. De persoon die naar de alarmcentrale belde, sprak ook nog over een bom. Meerdere hulpdiensten gingen ter plaatse. Al snel bleek dat er geen sprake was van een bom. Wel stond een garagebox, waarin een garagebedrijf gevestigd was, in brand.

Ziekenhuis
Het slachtoffer stond inmiddels bij buurtbewoners onder de douche. Het slachtoffer overleed in de loop van dinsdagochtend in het ziekenhuis in Rotterdam aan zijn verwondingen.

Van Zundert heeft in het ziekenhuis nog een verklaring af kunnen leggen aan de politie. Hij vertelde dat hij was vastgebonden en vervolgens in brand was gestoken. De politie spreekt van een gerichte aanslag en is een groot onderzoek begonnen.

Camerabeelden
In totaal werken 25 rechercheurs aan de zaak. Er wordt technisch en tactisch onderzoek gedaan. De politie stelt ook een verder buurtonderzoek in en gaat daarbij op zoek naar bruikbare camerabeelden. Burgemeester Depla van Breda kwam dinsdagmiddag naar de Sparrenweg om te kijken hoe het ervoor staat met het onderzoek.

Wachten op privacy instellingen...

Volgens de politie is een van de drie daders weggereden in vermoedelijk een grijze Volkswagen Caddy met het kenteken 5-VTR-13. De politie roept mensen op uit te kijken naar het voertuig, zelf geen actie te ondernemen en 112 te bellen.

Ruzie
Buurtbewoners zeggen dat het om een uit de hand gelopen ruzie gaat tussen twee mannen. Voor buurtbewoners die getuigen waren van het gruwelijke tafereel is slachtofferhulp ingeschakeld. Bij de garagebox zijn dinsdagochtend bloemen neergelegd.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.