Einde aan supermarktellende Sint Anthonis, Jan Linders dinsdag open

12 april 2019 om 15:11
nl
"He, he, eindelijk." Thijs van den Broek, bedrijfsleider van het filiaal van Jan Linders in Sint Anthonis, is deze vrijdag een blij man. Hij heeft te horen gekregen dat zijn supermarkt weer open mag. De zaak werd ruim twee weken geleden gesloten door burgemeester Marleen Sijbers, omdat de verbouwing niet volgens de regels was verlopen. Bij een laatste controle, eerder deze vrijdag, was gebleken dat er geen vuiltje meer aan de lucht is. De winkel wordt dinsdag heropend.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

"Met de laatste aanpassingen door Jan Linders kon de vergunning eindelijk verleend worden", laat Sijbers opgelucht weten. "Ik ben trots op ons ambtelijk apparaat, dat, ondanks alle druk die opgevoerd werd, ingestaan heeft voor de veiligheid van de klanten en de bewoners."

Bewoners kunnen terug
De burgemeester doelt vooral op de mensen die sinds de sluiting niet meer terecht konden in de appartementen boven de zaak. Zij werden als eersten geïnformeerd dat ze terug kunnen naar hun woning.

Van den Broek wil niet te veel woorden vuil maken aan de gesprekken die de afgelopen weken tussen het concern en de gemeente zijn gevoerd. "We hebben via Facebook wel wat vragen gekregen en een aantal mensen heeft vergeefs met een winkelwagen voor een gesloten deur gestaan." De bedrijfsleider vindt het prettig dat de inwoners weer 'in hun eigen dorp' boodschappen kunnen doen. De komende dagen zal er wel nog hard gewerkt moeten worden om de winkel 'lekker vol' te krijgen voor de heropening.

Gratis vlaai
Om de aanstaande opening te vieren laat Jan Linders dit weekend met een fietskar tasjes met een verrassing verstrekken in Sint Anthonis. Op de dag van de heropening krijgen de eerste 250 klanten een gratis vlaai. Omdat inwoners van het dorp het lang zonder supermarkt moesten stellen, laat het concern sinds woensdag pendelbusjes rijden naar het naburige Boxmeer.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.