Dankzij transfer van Frenkie de Jong naar Barcelona gaat graswens van RKC Waalwijk in vervulling

13 april 2019 om 09:09
nl
RKC Waalwijk voetbalt na de zomer weer op echt gras. De huidige kunstgrasmat wordt na de laatste officiële thuiswedstrijd van dit seizoen uit het stadion gehaald. Ook de twee trainingsvelden naast het stadion gaan op de schop. De club spreekt van een 'langdurige wens die in vervulling gaat'.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

‘’De overstap van kunstgras naar natuurgras is altijd één van onze grootste prioriteiten geweest", vertelt algemeen directeur Frank van Mosselveld. "RKC Waalwijk staat voor voetbal en dat hoort op natuurgras."

Hybridemat
De trainingsvelden naast het stadion worden veranderd in een natuurgrasveld en een hybridemat. Die gaan vanaf komend seizoen dienen als vaste trainingsvelden. De aanpassing van deze trainingsvelden start maandag al.

RKC heeft aannemersbedrijf Van Wijlen in Sprang-Capelle aangesteld als hoofdaannemer. Vos Capelle levert de meststoffen en het Waalwijkse Bert van Loon Groentechniek de nodige machines.

Frenkie de Jong
RKC voetbalt sinds 2014 op kunstgras. De armlastige club koos hier toen voor vanwege kostenbesparingen. Inmiddels is de financiële situatie van RKC Waalwijk flink verbeterd, omdat de club een flink bedrag ontving vanwege de transfer van Ajacied Frenkie de Jong naar Barcelona. De Jong is namelijk een product van de gezamenlijke jeugdopleiding die Willem II en RKC enkele jaren hadden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.