Peter van D. liet zijn dode vader wekenlang dood in huis liggen: schuldig maar geen straf

16 april 2019 om 14:27
nl
Peter van D. uit Helmond is dinsdag veroordeeld voor het feit dat hij zijn 84-jarige vader wekenlang dood in huis in Nuenen liet liggen. De rechtbank in Den Bosch legt hem geen straf op. Er was een voorwaardelijk celstraf van een maand geëist.
Profielfoto van Eva van der Weele
Geschreven door
Eva van der Weele

De vader overleed half februari vorig jaar. De 52-jarige verdachte kwam daarna nog regelmatig in het huis in de Bernhardstraat in Nuenen. Tot eind april verstopte hij zijn dode vader in het huis. Hij bedekte het lichaam met kleding van zijn moeder, die in 2015 overleed. In de woning en rond het lichaam vond de politie onder meer luchtverfrissers.

Doodsoorzaak onbekend
De buurt ging zich zorgen maken omdat ze de bewoner al een tijdje niet meer buiten hadden gezien. Volgens een buurtbewoner had de zoon gezegd dat zijn vader tijdelijk bij hem in Helmond woonde. Toen iemand vliegen aan de binnenkant van het raam zag, belde hij de politie.

De doodsoorzaak kon niet meer worden vastgesteld, omdat het lichaam in verregaande staat van ontbinding verkeerde.

Van D. gebruikte de AOW van zijn vader, net als voor diens dood, om zijn eigen schulden mee af te lossen en om boodschappen te doen. Zelf had hij geen uitkering. Hij leefde erg geïsoleerd. Van D. heeft spijt van zijn daad en hij schaamt zich voor het verborgen houden van het lichaam van zijn vader. Hij was ook niet bij de uitvaart aanwezig.

Verboden
Het verborgen houden van een overledene is strafbaar. Vanwege de persoonlijke omstandigheden van de verdachte en de omstandigheden die zich voor hebben gedaan vond de rechtbank in Den Bosch dat een celstraf geen redelijk doel had.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!