Man had 'lak aan maximumsnelheid' en reed fietser dood in Mierlo: jaar rijverbod en taakstraf

17 april 2019 om 14:42
nl
De 25-jarige man die in december 2017 een fietser doodreed in Mierlo heeft een taakstraf van 240 uur gekregen. Ook kreeg hij een rijverbod van achttien maanden opgelegd, waarvan zes voorwaardelijk.
Profielfoto van Tobias van der Valk
Geschreven door
Tobias van der Valk

De man was op weg naar huis toen hij op een kruising een fietser schepte die voorrang had. Hij reed daarbij ruim tachtig kilometer per uur op een weg waar je vijftig mag. Het 34-jarige slachtoffer overleed aan zijn verwondingen.

'Aanmerkelijk onvoorzichtig'
De rechtbank bepaalde woensdag dat de man 'aanmerkelijk onvoorzichtig of onoplettend' reed. Daarbij wordt hem aangerekend dat hij veel te hard reed en geen voorrang gaf. De rechtbank noemt het 'onbegrijpelijk' dat de man geen rekening hield met de verkeerssituatie, terwijl hij in de buurt woont en het kruispunt goed kent.

De man zou bovendien een hardleerse hardrijder zijn. Hij kreeg naast snelheidsboetes al eerder een keer een straf opgelegd omdat hij veel te hard had gereden. "De rechtbank maakt hieruit op dat de verdachte kennelijk lak heeft aan de verkeersregels en vooral de maximumsnelheid", zo luidt het vonnis.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!