Goalgetter Frédérique Matla schiet hockeysters Den Bosch naar halve finale EHCC

19 april 2019 om 18:14
De hockeysters van Den Bosch hebben zich kinderlijk eenvoudig geplaatst voor de halve finale van de EHCC, de Europa Cup voor vrouwenteams. De koploper in de Hoofdklasse liep in het Wagener Stadion in Amsterdam over het Ierse Loreto HC heen: 4-0.
Profielfoto van Ramon Min
Ramon Min

Uitblinker aan de kant van Den Bosch was Frédérique Matla. De spits, in de Hoofdklasse dit seizoen al goed voor zestien goals, had met drie doelpunten een groot aandeel in de zege op de kampioen van Ierland. Pleun van der Plas tekende voor de andere goal.

Eindstand al vroeg bereikt
De eindstand was al na 31 minuten bereikt. In de laatste 29 minuten hadden de Brabantse dames wel nog steeds het beste van het spel, maar was de jacht op doelpunten niet meer zo gretig als daarvoor. Zodoende liet de ploeg veel kansen onbenut en was het rendement uit de strafcorner (één goal uit negen pogingen) ronduit teleurstellend.

En de Ierse hockeyvrouwen? Die grossierden vooral in foutieve passes en kwamen nauwelijks in de Bossche cirkel. Bij Den Bosch nam Liselot van Bergen na vijftig minuten de plek in van keepster Josine Koning. Dat betekende het officiële debuut in de hoofdmacht voor de 21-jarige goalie.

Productieve maand voor Matla
Matla, die één van haar drie doelpunten maakte uit een strafcorner, had eerder deze maand ook al een hattrick gemaakt in de competitiewedstrijd bij Pinoké (1-6 zege). Dat was de eerste drieklapper uit haar hockeyloopbaan. In de laatste zeventien wedstrijden voor Den Bosch en het Nederlands elftal heeft Matla nu negentien keer gescoord, een geweldige reeks.

Kraker met Amsterdam lonkt
Den Bosch staat nu zondag in de halve finale van de EHCC. Daarin treft de ploeg van succescoach Raoul Ehren de nationale aartsrivaal Amsterdam. Die ploeg won vrijdag in de kwartfinale met 3-2 van UHC Hamburg.