Kimberley vindt vier kittens in brandgang in Bergen op Zoom: 'Ik loop de hele dag te huilen'

20 april 2019 om 15:05
nl
Kimberley Schuurbiers (28), of beter gezegd haar hond Fleur, vond vrijdagavond tijdens een wandeling vier kittens. De beestjes lagen ergens in een brandgang aan de Frederik Hendriklaan en de Prinses Margrietstraat in Bergen op Zoom.
Profielfoto van Jacky Goossens
Geschreven door

Kimberley en haar moeder konden hun ogen niet geloven toen ze de kittens vonden. Kimberley is ervan overtuigd dat ze door iemand zijn gedumpt. "Ik kon gewoon niet geloven wat ik zag. Wie doet zoiets?! Wie haalt dit in zijn hoofd? Ze lagen gewoon op de straatstenen, los van elkaar. Nou, dat zou een moederpoes nooit doen. Die zou altijd een rustig en beschut plekje zoeken", zegt Kimberley zeker te weten.

Ze is als grote dierenvriend helemaal ondersteboven van de vondst. "Ik heb de hele nacht niet geslapen en loop de hele dag te huilen. Ook omdat je weet dat ze dood waren gegaan als Fleur ze niet had gevonden. Ik heb vanmorgen gebeld met de dierenopvang en het gaat redelijk goed met ze, maar ze zijn nog heel erg zwak."

Wachten op privacy instellingen...

Henk, eigenaar van Dierenopvang Arduin, bevestigt dat het goed gaat met de vier en dat ze nog steeds in de couveuse liggen en flesvoeding krijgen. "Maar het zijn tere dingetjes, dus het blijft afwachten. Het is natuurlijk altijd beter als de moeder voor ze zorgt."

Meerdere scenario's
Henk maakt graag van de gelegenheid gebruik om het verhaal over het 'dumpen' wat te nuanceren. "Dat hoeft helemaal niet het geval te zijn. Er zijn meerdere scenario's mogelijk. Bijvoorbeeld dat de moeder ze in de steek heeft gelaten. Dat zal niet de eerste keer zijn. Er worden hier ieder voorjaar wel kittens binnengebracht."

Voorlopig blijven ze nog onder de hoede van de dierenopvang. "Wij houden ze nog zeker een week of tien hier. Totdat ze aangesterkt en ingeënt zijn", vertelt Henk.

Kimberley hoopt dat ze 'tegen die tijd een ontiegelijk goede plek voor de poesjes zullen vinden'. Zelf kan ze er (helaas) geen adopteren. Ze is allergisch voor katten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!