NAC Breda heeft een wonder nodig na nederlaag bij Fortuna Sittard

21 april 2019 om 14:22
De voetballers van NAC Breda kunnen een langer verblijf in de eredivisie uit hun hoofd zetten. De Bredanaars gingen in een tenenkrommend duel bij Fortuna Sittard met 2-1 onderuit. Alleen een wonder in de laatste drie eredivisieduels kan rechtstreekse degradatie nog voorkomen.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Jesse van Kalmthout

NAC kende een stroeve start in Limburg, waar Fortuna het initiatief nam en de Bredanaars onder druk zette. De bezoekers speelden te slordig om het spel te kunnen maken. Halverwege de eerste helft was Mark Diemers dicht bij de openingstreffer voor Fortuna, maar zijn inzet belandde op de paal.

Na een gezapig halfuur sloeg ineens de vlam in de pan toen Fortuna een strafschop verdiende. Erik Palmer-Brown vloerde Lazaros Lamprou, waarna Diemers het buitenkansje feilloos benutte.

Ploeteren
NAC bleef doorploeteren en mocht tien minuten na rust ruiken aan de gelijkmaker toen Mitchell te Vrede de bal voor het intikken had. Hij raakte de bal echter helemaal verkeerd. Ook Mounir el Allouchi had zijn vizier even later volkomen verkeerd afgesteld.

De tekst gaat verder onder de tweet.

Na ruim een uur, met inmiddels Grad Damen voor Palmer-Brown en Mikhail Rosheuvel voor Ramon Pasal Lundqvist, mazzelde NAC toen Ahmed el Messaoudi in kansrijke positie over het doel van doelman Benjamin van Leer kopte en de doelman ook nog redde op een inzet van Finn Stokkers.

Daarna kreeg Giovanni Korte dé kans op de gelijkmaker, maar ook deze mogelijkheid eindigde in niets minder dan een slapstick. De Bredanaars konden de aanval met drie man afronden, maar Korte koos voor zichzelf, mikte op de keeper en zag de bal over de achterlijn hobbelen. Doelman Alexei Koselev had vervolgens een geweldig antwoord op het schot van Luka Ilic.

Uitblinker Diemers sloeg daarna de laatste nagel in de Bredase doodskist met een prachtige uithaal zo'n tien minuten voor tijd. De 2-1 van Te Vrede was enkel goed voor de statistieken.