Michael van Gerwen pakt 30e titel European Tour door winst in Duitsland

22 april 2019 om 22:02
nl
Hij is nog geen dertig, maar pakte wel zijn dertigste European Tour-zege. Michael van Gerwen (29) mocht maandagavond weer een beker optillen. Hij won voor het derde jaar op rij de German Darts Grand Prix. Hij versloeg de Australiër Simon Whitlock met 8-3.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

Mighty Mike leek even ongeslagen de winst te pakken. Hij gooide een gemiddelde van 115 en stond met 5-0 voor, maar toen deed Whitlock toch wat terug. De partij was binnen een half uur klaar. Uiteindelijk lag het gemiddelde van de Nederlandse darter op 106. Het was ook zijn zesde PDC-titel van het jaar.

Van Gerwen was vanzelfsprekend blij met zijn titel. "Dit is een geweldige prestatie voor mij, ik was aan het begin van de avond niet op mijn best, maar ik deed de juiste dingen op de juiste momenten en voelde heel de avond zelfverzekerd."

De tekst gaat verder onder de tweet.

Eerder op de avond speelde Van Gerwen de halve finale. Hij versloeg in München zijn tegenstander Rob Cross met maar liefst 7-1. Van Gerwen noteerde bij die partij een gemiddelde van 'slechts' 94 en gooide maar één 180. Niet zijn beste spel, maar omdat Cross nog slechter gooide, was de partij snel klaar.

Mighty Mike kwam op een 4-0 voorsprong. Daarna had de Engelsman een opleving van korte duur. De laatste drie legs waren weer voor de Vlijmenaar.

De German Darts Grand Prix is onderdeel van de European Tour. De wedstrijden in Duitsland staan sinds 2017 op de dartskalender. Vorig jaar versloeg Van Gerwen Peter Wright in de eindstrijd. Het jaar daarvoor klopte hij Cross in de finale.

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.