Man rijdt met hoge snelheid door Tilburg en wordt klemgereden na achtervolging

24 april 2019 om 14:28
nl
Na een achtervolging door Tilburg heeft de politie dinsdag een 34-jarige man klemgereden. Tijdens de achtervolging scheurde de wegpiraat met een snelheid van ongeveer 100 kilometer per uur over diverse kruisingen. De man, van wie het vermoeden bestond dat hij in het bezit was van een vuurwapen, is aangehouden.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door
Jesse van Kalmthout

De politie was getipt dat de man, sowieso een bekende van justitie, een vuurwapen zou bezitten. Een agent zag hem rond halfvier rijden op de Ringbaan West. Hij volgde de auto en gaf de bestuurder op de Hesperenstraat een stopteken. Dit werd echter genegeerd door de 34-jarige verdachte, die er vervolgens als een haas vandoor ging.

Achtervolging
De agent zag dat de automobilist op het Laurens Kosterplein tegen het verkeer in reed. Inmiddels sloten meerdere politie-eenheden aan. Tijdens de achtervolging reed de bestuurder zonder te remmen, met een snelheid van circa 100 kilometer per uur, kruisingen over.

Ook reed hij twee keer door rood, overschreed hij tweemaal een doorgetrokken streep en gaf hij geen voorrang aan bestuurders van rechts. Uiteindelijk lukte het de politie om de verdachte op het Antoon van Rijenplein klem te rijden.

Onderzoek
De recherche stelt een nader onderzoek in naar het mogelijke vuurwapenbezit. Op zijn woonadres en in zijn auto werd namelijk geen vuurwapen aangetroffen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.