Willem van Hanegem en FC Den Bosch na het weekend om tafel, interesse lijkt zeer serieus

28 april 2019 om 09:57
nl
De kans wordt steeds groter dat de 75-jarige Willem van Hanegem FC Den Bosch tijdens de play-offs om promotie onder zijn hoede heeft. Vrijdagavond liet de club weten dat Van Hanegem gepolst was voor een eventueel trainerschap, na het weekend gaan beide partijen om de tafel.
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

Van Hanegem wilde FC Den Bosch eerst met eigen ogen aan het werk zien en reisde vrijdagavond af naar Kerkrade waar FC Den Bosch met 2-0 zegevierde. De vraag is nu of ‘De Kromme’ het ziet zitten om weer opnieuw hoofdtrainer te worden. Afgelopen donderdag benaderde Den Bosch de 75-jarige oud-voetballer en volgens de club zei Van Hanegem niet direct ‘nee’.

Laatste keer
De laatste keer dat Van Hanegem als trainer op het veld stond was in het seizoen 2007-2008, toen hij FC Utrecht onder zijn hoede had. Het zou dus een rentree na elf jaar kunnen worden voor Van Hanegem, die FC Den Bosch door de play-offs om promotie moet zien te loodsen.

De Bossche club presteert na de winterstop niet naar behoren en won pas vijf keer in 2019. Door de tegenvallende resultaten werd begin deze week Wil Boessen ontslagen en namen zijn assistenten het tijdelijk over.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Na het weekend
De voorzitter van de Raad van Commissarissen liet dinsdag weten dat hij hoopt de komende week een opvolger te kunnen presenteren. Zoals het er nu naar uitziet is Van Hanegem dus de droomkandidaat en zullen beide partijen na het weekend om de tafel gaan zitten om te kijken of er een samenwerking in zit.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.