‘Vrienden van Sint Tunnis’ hopen met petitie impasse om dorpshuis te doorbreken

2 mei 2019 om 22:10
nl
Inwoners van Sint Anthonis zijn donderdagavond bijeengekomen, omdat ze zich storen aan het optreden van hun gemeentebestuur. Aanleiding was eerder deze week het plotselinge sluiten van dorpshuis MFC Oelbroeck, nadat het bestuur én de vrijwilligers van dit dorpshuis uit onvrede met onmiddellijke ingang waren opgestapt.
Profielfoto van Paul Post
Geschreven door
Paul Post

Bij de drukbezochte bijeenkomst werd een petitie gepresenteerd waarin het gemeentebestuur wordt opgeroepen tot een nieuw, transparant plan voor Oelbroeck met draagvlak in Sint Anthonis.

Ergernis
Bron van ergernis bij ‘de vrienden van Sint Tunnis’ is de handelwijze van de gemeente, dat een extern bureau heeft ingeschakeld voor de verdere exploitatie van het dorpshuis in Sint Anthonis. Burgemeester Sijbers van Sint Anthonis gaf eerder al aan niet in te zien wat daar mis mee is.

Sijbers: “Het bestuur en de stuurgroep van Oelbroeck gaven zelf al aan op te stappen en dus hebben wij een bureau ingeschakeld om het beheer op korte termijn over te nemen. Als je gaat overleggen, moet je wel de bereidheid hebben om met elkaar wat water bij de wijn te doen. Maar de verschillen waren gewoon te groot.”

De stuurgroep presenteerde een plan voor de renovatie van Oelbroeck. Volgens dit plan zou het 3,2 miljoen euro moeten gaan kosten. De gemeenteraad besloot dat ze 1,4 miljoen euro beschikbaar wilde stellen.

Geen overleg
Volgens ‘de vrienden van Sint Tunnis’ is er echter nooit geprobeerd om tot elkaar te komen, omdat er geen overleg is geweest en verzoeken tot een gesprek met het gemeentebestuur stelselmatig werden afgewezen.

Met de petitie hoopt te worden afgedwongen dat het gemeentebestuur de gesprekken met het oude bestuur, de stuurgroep en de vrijwilligers weer oppakt en met de gezamenlijke expertise tot nieuwe plannen komt voor het intensief gebruikt dorpshuis in Sint Anthonis.

Tijdelijk dicht
Het multifunctionele Centrum Oelbroeck is nu tijdelijk dicht. Activiteiten, zoals het wekelijkse country-line dansen voor ouderen, worden voorlopig op andere plaatsen gehouden, zoals in de hal van het gemeentehuis.

LEES OOK: Gemeentehuis Sint Anthonis verandert in danszaal na sluiting dorpshuis

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.