Video

Nieky Holzken begint zenuwen te voelen voor wereldtitelgevecht: ‘Hier doe ik het allemaal voor’

4 mei 2019 om 16:30
nl
Het wordt pas zijn derde gevecht in het ONE Championship, maar Nieky Holzken gaat nu al om de wereldtitel vechten in Azië. De Helmonder heeft de afgelopen tijd indruk gemaakt en wordt daarvoor beloond. “De grote baas kwam naar me toe en vertelde me dat er snel een wereldtitelgevecht aan zou komen. Hier doe ik het allemaal voor.”
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

Over iets minder dan twee weken vecht Holzken tegen landgenoot Regian Eersel in Singapore om de wereldtitel in het ONE Championship. Holzken vecht pas sinds november 2018 bij de Aziatische kickboksorganisatie en mag zich dus misschien al na zeven maanden wereldkampioen noemen.

“Dat is wel speciaal, ja”, erkent Holzken. “Ik had het wel verwacht dat ik niet lang meer hoefde te wachten voor een titelgevecht, want na mijn tweede wedstrijd kwam de grote baas al naar me toe om te zeggen dat er een wereldtitelgevecht zou komen.”

Bekijk hieronder het interview met Nieky Holzken en lees verder.

Holzken geeft toe dat dit gevecht anders is dan zijn twee voorgaande in het ONE Championship. Het gaat namelijk nu écht ergens om. “Ik heb nu al wel lekkere zenuwen”, zegt Holzken net voor zijn training. “Gezonde spanning. Als ik erover nadenk, begint het wel te kriebelen. Dit betekent alles voor me op dit moment. Ik heb hier zo hard voor gewerkt.”

Singapore
De Helmonder zal 17 mei vechten in een zaal waar liefst 12.500 enthousiaste kickboksfans hem zullen aanmoedigen. Holzken vocht zijn laatste partij ook in Singapore en raakte oen onder de indruk van de atmosfeer. “Ik mocht van de organisatie zelf kiezen waar en wanneer ik wilde vechten”, legt hij uit. “De arena in Singapore is de mooiste waarin ik ooit heb gevochten. Een hele fraaie arena, met fijne mensen en een goed en fijn hotel. Dat was echt een geweldige ervaring.”

Pensioen?
Of een wereldtitel er voor zal zorgen dat Holzken met pensioen zal gaan, weet de 35-jarige kickbokser nog niet. “Ik sta sowieso nog anderhalf jaar onder contract. We zullen wel zien. Twee jaar geleden was ik al bijna gestopt toen ik bij Glory zat, maar door mijn vrouw ben ik doorgegaan. Ik wil nu eerst die wereldtitel naar huis brengen en daarna zien we wel weer.”

Bekijk hieronder de tweet hoe de laatste twee weken van Holzken er voor een gevecht uitzien.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.