Video

Groen licht: finale Songfestival op groot tv-scherm Piusplein in Tilburg

10 mei 2019 om 15:33
nl
Goed nieuws voor de liefhebbers van het Eurovisie Songfestival. De finale van het songfestival in Tel Aviv is volgende zaterdag 18 mei live te zien op het Piusplein in Tilburg. De horecaondernemers plaatsen op het plein ‘een groot scherm van bioscoopformaat’ waarop mensen live de uitzending van de finale kunnen volgen.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Donderdag gaf de gemeente Tilburg al groen licht, de benodigde vergunningen vallen waarschijnlijk de komende week op de mat. Alex Boonmann, een van de initiatiefnemers, is blij met de toestemming. “We willen het lekker gezellig en gemoedelijk maken. De terrassen blijven gewoon staan en iedereen kan het goed zien. We willen geen extra overlast veroorzaken”, zegt hij.

Of het druk gaat worden kan hij nog niet inschatten. Boonmann: “Een paar honderd mensen zou ik al heel leuk vinden. Het gaat om het gezamenlijk kijken en het samen beleven van de finale. Daar komen natuurlijk allerlei emoties bij kijken van verbazing tot en met euforie. Uiteraard hopen we dat Duncan ook goed gaat scoren.” Dan moet Duncan donderdag zich nog wel plaatsen voor de finale. Maar dat is volgens de bookmakers een formaliteit.

 

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.