Virgil ook volgens voetbalfans, aanvoerders en deskundigen de allerbeste van de Premier League

12 mei 2019 om 14:52
nl
Virgil van Dijk is gekozen tot speler van het seizoen van de Premier League. De verdediger van Liverpool was eerder al door de spelersvakbond PFA uitgeroepen tot beste voetballer van het jaar. Nu roepen ook voetbalfans, een panel van deskundigen en de aanvoerders van de twintig clubs in de Premier League hem tot de allerbeste uit.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

De aanvoerder van Oranje miste tot dusver slechts 35 minuten van de 37 competitiewedstrijden die Liverpool speelde. In twintig wedstrijden kregen de Reds geen tegendoelpunt. Van Dijk scoorde vier maal.

In de verkiezing, georganiseerd door de Premier League, versloeg de 27-jarige Van Dijk onder anderen zijn teamgenoot Mohamed Salah, winnaar van vorig jaar, Raheem Sterling (Manchester City) en Eden Hazard (Chelsea). Hij is de allereerste verdediger in jaren die de prijs wint, hij volgt daarmee Vincent Kompany (Manchester City, seizoen 2011/2012) op.

Geen kampioen maar mogelijk Champions League
Van Dijk kan zondag met Liverpool geen kampioen van Engeland meer worden. Op 1 juni speelt Liverpool echter de belangrijkste wedstrijd van het jaar. De ploeg neemt het dan in de finale van de Champions League op tegen Tottenham Hotspur. Dat is de club waar Ajax eerder deze week van verloor.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.