Video

Na al het geploeter zitten de eindexamens er voor veel leerlingen op: ‘Nu uitrusten en feesten’

21 mei 2019 om 19:32
nl
Voor veel leerlingen zitten de eindexamens erop. Na al het geploeter staat de zomervakantie voor de deur. Havisten van het Markenhage, Michaël College en Orion Lyceum in Breda, hadden dinsdag nog scheikunde op het programma.
Profielfoto van Eva van der Weele
Geschreven door
Eva van der Weele

Veel leerlingen hadden een goed gevoel over het laatste examen, maar er zaten ook wat lastige vragen tussen. “Het ging wel goed, al waren er ook een paar instinkers. Verder heb ik er een goed gevoel over,” zegt een scholier.

Voorbereiding
De scholieren hadden zich goed voorbereid op het eindexamen. “Ik had veel geoefend. Ik heb dan ook een goed gevoel over het examen,” vertelt een leerling.

De langverwachte vakantie is voor de eindexamenleerlingen begonnen. De scholieren hebben al wat plannen maar vooral 'uitrusten en slapen', zegt een leerling. Er gaat ook veel gefeest worden nu de examens voorbij zijn. “Donderdag is het eindexamengala en daar verheug ik me enorm op.”

Wennen
Een leerling moet er nog even aan wennen dat de vakantie is begonnen. “Het is best gek dat ik niets meer voor school hoef te doen.” Er zijn ook bijzondere vakantieplannen. Een leerling gaat voor een tijdje naar het buitenland. “Ik vertrek binnenkort richting Spanje. Ik ga daar negen maanden als au pair werken en Spaans leren.”

Vreemde talen
De examens zitten er nog niet voor iedereen op. Woensdag en donderdag moeten scholieren nog eindexamens vreemde talen maken. In totaal deden ruim 30.000 Brabantse leerlingen eindexamen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!