Video

Design Museum in Eindhoven lijkt er te komen, maar waar is nog onduidelijk

21 mei 2019 om 20:30
nl
Eindhoven wil al jaren een Design Museum. De afgelopen maanden is er hard gewerkt door verkenner Chris Sigaloff aan een plan voor het ‘Design Museum voor de Toekomst’. Dat lijkt er dus echt te komen, maar waar precies is nog onduidelijk. Het Evoluon is in ieder geval een kanshebber.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

Het Design Museum moet een toegankelijke plek worden waar innovatie centraal staat. In gesprekken met betrokkenen uit de stad, de regio, het land en met internationale contacten proefde Sigaloff veel enthousiasme voor een vernieuwend museum rond design en technologie. Zij vindt dat dit initiatief precies past bij het karakter van de stad: “Eindhoven laat zien dat het zichzelf kan transformeren en dat het zijn blik richt op de toekomst. Een Design Museum voor de Toekomst kan zich daarom geen betere vestigingsplek wensen.”

Het plan wordt financieel ondersteund via de Regio Deal Brainport Eindhoven. Het museum gaat volgens de betrokkenen ‘de infrastructuur rond design en technologie in de regio versterken op een manier die landelijke meerwaarde heeft en die internationale uitstraling krijgt’.

Vervolgstappen
Het college van B&W heeft al ingestemd met het eindadvies en het concept voor het Design Museum voor de Toekomst. De minister moet zich er nog over buigen én er wordt nog gekeken naar een geschikte locatie. Later dit jaar moet dan duidelijk worden of het museum echt werkelijkheid wordt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!