FC Den Bosch loopt op dramatische wijze finaleticket play-offs om promotie mis

22 mei 2019 om 18:15
FC Den Bosch is op dramatische wijze de finale van de play-offs om promotie naar de eredivisie misgelopen. De ploeg van trainer Erik van der Ven verloor woensdagavond in eigen huis door een laat doelpunt. Door deze nederlaag zit het seizoen van FC Den Bosch erop en voetbalt de Bossche ploeg ook komend seizoen in de Keuken Kampioen Divisie.
Profielfoto van Job Willemse
Job Willemse

In een volgepakt stadion begon FC Den Bosch gretig aan de wedstrijd. Al na twee minuten kreeg publiekslieveling Jort van der Sande de allereerste mogelijkheid, maar zijn schot ging voorlangs. Verder gebeurde er in het eerste halfuur weinig. Waar Go Ahead Eagles in de heenwedstrijd verreweg het beste van het spel had, ging het in Den Bosch aardig gelijk op. Maar beide ploegen wisten geen echte mogelijkheden te creëren.

Tekst gaat verder onder de tweet.

Spanning in Den Bosch
De eerste kans van de bezoekers ontstond na iets meer dan een halfuur. Na een mooie combinatie kwam de bal terecht bij Richard van der Venne, die de bal tegen de paal schoot.

Waar Go Ahead direct na rust aandrong, was het FC Den Bosch dat na 58 minuten de grootste kans van de wedstrijd kreeg. Danny Verbeek speelde een aantal man uit, waarna via linksback Amine Khammas de bal bij spits Van der Sande terechtkwam. De Bosschenaar leek de bal binnen te koppen, maar Go Ahead-doelman Hobie Verhulst redde knap op de inzet van Van der Sande.

De spanning steeg met de minuut in Den Bosch. Go Ahead bracht met Thomas Verheijdt een bonkige, sterke spits in het veld. De Deventenaren hadden aan één goal genoeg en dus was het opletten geblazen voor FC Den Bosch.

Tekst gaat door onder de tweet.

Blummel mist megakans

Go Ahead ging hoger druk zetten, maar dat zorgde er aan de andere kant voor dat FC Den Bosch veel ruimte kreeg. Na 72 minuten kreeg de thuisploeg opnieuw een grote kans. Eerst claimde Luuk Brouwers een penalty, waarna Sven Blummel een levensgrote kans kreeg maar zijn lobje ging net voorlangs het doel van Verhulst.

Waar iedereen in De Vliert bang voor was, gebeurde na 88 minuten. Toen kopte Go Ahead-verdediger Jeroen Veldmate de 0-1 tegen de touwen.

Die klap kwam FC Den Bosch ook niet meer te boven in de resterende minuten en daardoor speelt FC Den Bosch - dat in Deventer de eerste wedstrijd met 2-2 had gelijkgespeeld - ook komend seizoen in de Keuken Kampioen Divisie.