TOP Oss sluit schitterend seizoen af met nederlaag tegen Sparta in play-offs

22 mei 2019 om 22:31
TOP Oss heeft het voetbalseizoen woensdagavond afgesloten met een nederlaag in Rotterdam tegen Sparta. De return in de tweede ronde van de play-offs om promotie eindigde in 3-0 voor de thuisploeg. De Ossenaren kwamen geen moment serieus in de buurt van een wonder. Dat was nodig om het verlies in het eerste duel (2-0) weg te poetsen en kans te houden op het bereiken van de eredivisie.
Profielfoto van Joost van Erp
Joost van Erp

Bij TOP ontbrak topscorer Dogan. Hij heeft een hamstringblessure. Delano Ladan nam zijn plek in de spits over. In de eerste tien minuten zorgden beide elftallen voor meer spektakel dan tijdens het hele vorige duel. Er waren kansen aan beide kanten. Na een kwartier kopte Bart Vriends de thuisploeg op voorsprong. TOP wist dat het op dat moment drie goals moest maken om alsnog de finale van de play-offs te bereiken.

Ladan had vlak na de openingstreffer de 1-1 voor het binnenglijden, maar zag de bal naast gaan. Mohamed Rayhi kreeg na een halfuur de grootste kans. Doelman Ronald Koeman voorkwam met zijn voet een tweede Osse tegentreffer. De bezoekers probeerden het zeker op Het Kasteel, maar al snel bleek het bereiken van de finale van de play-offs een kansloze missie.

Er gebeurde na rust lange tijd niets en het duel leek op een kleine nederlaag voor de ploeg van coach Klaas Wels uit te lopen. In de slotfase maakte Ragnar Ache echter nog twee fraaie treffers voor Sparta, waardoor TOP met een rotgevoel het mooie seizoen afsloot. Een jaargang waarin de Ossenaren de reguliere competitie op de zesde plek eindigden en daarmee veel beter presteerden dan vooraf werd verwacht.