Sportcafé kleurde oranje in Breda, maar fans liepen nog niet echt warm voor OranjeLeeuwinnen

11 juni 2019 om 15:00
nl
De OranjeLeeuwinnen hebben dinsdagmiddag hun eerste wedstrijd gespeeld op het WK in Frankrijk tegen Nieuw-Zeeland. In sportcafé Old Dutch in Breda kon de wedstrijd gevolgd worden. Er kwamen niet heel veel fans naar het café toe, maar de mensen die er waren, zagen Oranje op de valreep winnen. In blessuretijd werd het 1-0.
Profielfoto van Eva van der Weele
Geschreven door
Eva van der Weele

Tijdens de wedstrijd kwamen er meer fans de OranjeLeeuwinnen volgen op het tv-scherm bij Old Dutch, maar het bleef rustig. Bedrijfsleider Frazer Lang had het wel een beetje verwacht. "Iedereen zit nog op het werk. Het is wel erg jammer.”

Het voordeel van deze rustige middag is dat het personeel van Old Dutch zelf naar de wedstrijd kon kijken. "We moedigen ons team altijd aan.”

Frazer is erg positief over de Leeuwinnen tijdens het toernooi. “Ik denk wel dat ze deze wedstrijd gaan pakken. Ik denk ook dat Oranje ver gaat komen voor het kampioenschap.”

De tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

Voetbalfans
Voetbalfans Jelle en Nathalie van Zanten hebben vakantie en wilden graag de wedstrijd zien. Zij zaten bij Old Dutch om de OranjeLeeuwinnen te zien voetballen. De verwachtingen waren hoog. "We gaan deze wedstrijd met 2-1 winnen en de WK-finale winnen de dames van Amerika", zei Jelle voor de wedstrijd. Nathalie is er nog niet zo zeker van dat Nederland wereldkampioen wordt.

De tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

Jan Paauw is met zijn vrouw een paar dagen op vakantie in Brabant en was bij Old Dutch de wedstrijd gaan kijken. "Mijn vrouw is aan het winkelen, maar toen ik zag dat er hier een scherm hing ben ik snel gaan kijken."

De tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

Tijdens de wedstrijd werd het steeds drukker op het van het sportcafé. Toen Oranje scoorde werd er dan ook enthousiast gejuicht.

De tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

Kika van Es
Het was nog even spannend of Kika van Es uit Boxmeer zou meespelen nadat zij tijdens de oefenwedstrijd tegen Australië haar middenhandsbeentje brak en hieraan werd geopereerd. De Brabantse was op tijd fit en stond tegen Nieuw-Zeeland in de basis.

Wachten op privacy instellingen...

De OranjeLeeuwinnen zitten in groep E met tegenstanders Nieuw-Zeeland, Canada en Kameroen. Zaterdagmiddag spelen de OranjeLeeuwinnen hun tweede wedstrijd en dan is de tegenstander Kameroen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.