Brand Eindhoven onder controle, huis volledig verwoest

12 juni 2019 om 10:08
nl
De brand die woensdagochtend uitbrak in een rijtjeshuis aan de Pioenroosstraat in Eindhoven is onder controle. De schade is enorm. Volgens de politie is het hele huis verwoest. De bewoonster was op het moment dat de brand uitbrak niet thuis.
Profielfoto van Youssef Zerrouk
Geschreven door
Youssef Zerrouk

De brand ontstond in de woonkamer en vrij snel daarna sloegen de vlammen al uit het dak. Twee blusvoertuigen en een hoogwerker probeerden het vuur onder controle te krijgen, wat rond elf uur lukte. De brand zorgde voor veel rook. De aangrenzende huizen zijn vrijwel gespaard gebleven, op rook- en waterschade na.

Een buurtbewoonster werd wakker van gebonk op de deur. "Toen ik mijn ogen opendeed, zag ik de rook al. Toch wel bizar, want het is twee deuren verderop." Een andere vrouw kwam ook even kijken bij de brand, omdat het brandende huis haar oude huis is. "Ik kwam af op de loeiende sirenes van de brandweer. Het is heel raar om te zien dat je oude huis in brand staat. Toch wel schrikken."

Wachten op privacy instellingen...

Verzamelwoede
Volgens een omstander woont er een vrouw met verzamelwoede. Het huis staat bomvol met spullen. De gemeente zou al bezig zijn om de vrouw te helpen en de woning leeg te maken. Voor het huis staat een container met spullen van de vrouw daarin. De gemeente Eindhoven geeft aan dat ze in het kader van de privacy hier geen uitspraken over doen.

Volgens de brandweer was de brand erg fel, het is een oude woning met houten trappen en vloeren. Het huis stond van beneden tot boven in brand. De politie verwacht een enorme ravage als de brand volledig geblust is.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.