Video

Lekker likken, Omroep Brabant trakteert op ijs!

26 juni 2019 om 16:33
nl
Met dit warme weer is een verkoelend ijsje wel zo fijn. Op Facebook deden wij een oproep bij welk Brabants bedrijf we smaakvolle hoorntjes zouden moeten uitdelen. Maar liefst 18.000 reacties kwamen er binnen. Een aantal bedrijven kreeg woensdag een bezoekje van de ijscoman.
Profielfoto van Eva van der Weele
Geschreven door
Eva van der Weele

De medewerkers bij Tuincentrum Sonneveld in Wagenberg hebben echt last van de hitte. "Het kan hier binnen tien graden warmer worden dan buiten", vertelt een medewerkster. Wat verkoeling hadden de medewerkers dus wel verdiend. "Wij hebben een super gezellig team. We helpen elkaar, zeker met deze warme dagen. Dat ijsje gunnen we elkaar", vertelt de vrouw die het bezoekje regelde.

"Het zijn tropische temperaturen, maar het is wel leuk om te doen", vertelt iemand over het werken in de hitte. "Lekker verkoelend", reageert een collega op het ijsje.

Wachten op privacy instellingen...

Teamleider Chantal Vermeer van het tankstation in Helvoirt vond dat haar team en haar kinderen ook op een ijsje getrakteerd mochten worden. "Echt geweldig dat we zijn uitgekozen. Ze hebben het verdiend na al dat harde werken."

De ijscoman schepte vanilleroomijs en aardbei-sorbetijs en bij het personeel van het tankstation viel het in de smaak. "Het is super lekker ijs. Het was heel erg warm en dit verkoelt enorm."

Wachten op privacy instellingen...

In de bibliotheek moet je altijd stil zijn, maar dat gold woensdag niet in Veghel. In de bibliotheek is geen airco en kan het erg warm worden. Daarom hebben de bezoekers die een cursus volgen een verfrissend ijsje verdiend. "Het ijsje is echt heel erg lekker. Het was nodig, we hebben het echt verdiend," zegt een bezoekster.

Wachten op privacy instellingen...

Er werd volop genoten van de ijsjes. "Het is best wel warm, maar omdat alle ramen openstaan valt het nog mee." Een andere bezoekster is blij met het mooie pand van de bibliotheek, maar er zit ook aan nadeel aan tijdens deze tropische dagen. "We hebben geen airco."

Mimi Smits-Van der Heijden gaf haar collega's van autobedrijf Zijtaart op. "Ze verdienen het heel erg. De hele dag werken ze keihard om auto's klaar te maken. Het zweet loopt ze over de rug." Zelf snoepte ze ook van het ijsje.

Wachten op privacy instellingen...

De automonteurs begonnen al vroeg in de ochtend zodat iedereen met een veilig gevoel op vakantie kan. De ijsjes helpen bij de verkoeling, maar volgens de monteur is er nog veel werk aan de winkel. "We moeten nog veel te veel auto's. Nu een ijsje en daarna weer 'doorbeunen'." De andere monteur is ook erg blij met het verkoelende ijsje. "We maken hier elke dag heel veel auto's. We hebben een hoop klanten die we tevreden moeten houden."

De eerste stop van de ijscoman was bij Lunchroom Komeet in Son. In deze lunchroom werken verstandelijk beperkten en zij hebben wel een ijskoude traktatie verdiend. "Het was hard nodig!"

Wachten op privacy instellingen...

De ijsjes vallen in de smaak en de harde werkers vinden het heerlijk. "Het is bloedheet. Het is zo warm. We kunnen het wel gebruiken!"

De eerste ijsjes werden al vroeg in de morgen gemaakt. De ijscoman reed woensdag door heel Brabant om de verkoelende lekkernij uit te delen.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.